Tiket Balik Raya..Yeay!

Sunday, August 15, 2010

Assalamualaikum...

Hai dear! Apa khabar sume?? Dah beli tiket balik raya? Korang sume balik kampung dengan apa? Flight? Drive sendiri? Naik bas or tumpang member? Hehehe..

Jangan lambat-lambat sangat beli tiket tu.. takut ada yang tak balik beraya di kampung halaman pula nanti.. Me? Of courselah dah beli.. 2 Ramadhan lagi dah jelapak pergi kaunter tiket bas kat Sri Puteri tu.. Harus wei! lagipun, hometown saya jauh.. nun di utara.. kalau lambat beli.. tiket habis, takkan nak beraya sensorang dekat UTM ni? Tak maulah chek.. balik umah lagi best..


Dari JB ke Alor Setar, tiket basnya adalah dalam RM70.20..ini standard price.. Alhamdulillah..saya tak kena harga yang tinggi-tinggi.. kalau tidak, parah juga nak membayar..

Tapi, kalau dari Alor Setar nak balik ke JB, ayah saya beli tiket baru 65.00++. itu standard dari sana.. tapi for me, selagi less than RM80, its reasonable.. Even my friend yang nak balik Kuala Kangsar pun harga tiketnya dah RM70.. apa komen anda?? hehehe..

Ok, this time, insyaALLAH balik raya dengan bas Konsortium yang warna merah nyala tu.. And as usual, saya akan minta single seat.. Senang sket.. nak kuak lentang ke, nak landing macam mana pun, tak kacau orang sebelah..hahaha

Ikutkan waktu perjalanan bas tu, makanya saya akan berbuka dan bersahur di dalam bas.. Tak mau citer lebar-lebar..yang pasti, dah tak sabar nak balik umah.. Wee..nak ajak mak masak sayur keladi untuk berbuka.. nak redeem murtabak ayam RM1.00 dekat bazar kat rumah.. And yang paling tak sabau, nak balik berbuka puasa dekat kampung kat Jerlun ngan kat Hutan Kampung.. Tak sabar dah ni.. menghitung hari je..
 
daa...

7 comments:

fiq said...

bkn nk naik flight ke aritu?

Cik Sara said...

hehehe...
memang dah hampir beli tiket flight pun ari tu.. tapi bila buat kira-kira macam guna lagi bnyk duit dan masa je..

Flight JB-Penang yang RM55 tu waktu malam.. kalau suh ayah datang amik, duit tol n minyak pun dah mahal.. Member ajak tido umah dia dulu.. macam dah naik bas pulak sebab paginya baru nak balik AS..

So, lebih baik balik naik bas direct je dari Sri Puteri - Shahab perdana.. onkos dah tentu banyak tu.. masa pun sama.. Len kali kalau ada flight siang bleh lah kot..huhuhu..

sizuka[Izzati] said...

syoknye dh beli tiket raye.besela tuh dri JB tiket agak mahal.member2 sy dlu penah dpt tiket lg mahal dri tuh utk balik raya.hehe tumpang seronok baca entri happy mcm nih.syoknye balik umah:)

shafiqabdshukor said...

cpt nyer dh beli tiket bas..
agknye tiket bas balik KL ad lg x???

Cik Sara said...

Sizuka - Urmm..memang happy nak balik.. tapi faham..awak duduk jauh.. saya yang nak balik dari JB-AS pun terasa mahalnya.. inikan awak yang duduk dekat oversea..

Cik Sara said...

Shafiq - Tiket balik KL pernah abis ke? hehehe

shafiqabdshukor said...

tah la....
mcm prnh je.....