Semester Baru dah bermula..

Sunday, January 2, 2011


Assalamualaikum..

3hb Januari 2010.. Semester baru bakal bermula. InsyaALLAH, semester terakhir pengajian saya di UTM. Semester baru, buka buku baru. Tinggalkan kisah lama yang mendukakan. Bawa kenangan yang manis-manis ja. 

Esok, kelas pukul 11.00 am. Untuk subjek TRANSDUCER. Bertempat ni P16-BKT 1. 2 jam sahaja kelasnya. Lepas tu free sampai ke malam.
Sem ni saya ambil 4 subjek dan PSM.

SEI 4153 - TRANSDUCER
SEP 4253 - MEDICAL TOMOGHRAPHY
SEP 4263 - IMAGE PROCESSING
SHM 4542 - ENGINEERING MANAGEMENT
SEP 4824 - FINAL YEAR PROJECT II

Azam semester akhir? Urmm.. menaikkan lagi pointer. Azam sem lepas untuk naikkan kembali pointer yang jatuh merundum pada semester sebelumnya telah pun tercapai. Walaupun tak dapat 4.0 flat, tersenyum juga bila tengok pointer keseluruhan naik semula. Alhamdulillah.. Praise to Allah. Untuk semester akhir ni, azam masih sama. Untuk tingkatkan pointer keseluruhan. Ada tambahan sedikit.. Untuk siapkan Projek Sarjana Muda (PSM) dengan jayanya. Amin..  

Azam tahun baru tak de. Nanti kalau dah siap PSM, saya buat azam lain pula.. Yang penting, kena bagi grad tahun ni juga.. ('o,')

Semester baru dah pun bermula, doakan saya untuk yang terbaik. InsyaALLAH.. Kepada semua kawan-kawan ;

Let's Start our new sem with new story, new journey & kuatkan ukhuwah di antara kita.

8 comments:

fiq said...

apa beza medical tomography ngan image processing?

shahjiehan said...

good luck semester baru~

Cik Sara said...

@Fiq
Ikut sylibus yang diberikan...
Tomoghraphy blajaq pasai Process Tomography, CT, Ultrasound, Optical Tomo, NMR, PET scanner..

Kalau Image Processing lak, pasal digitazation of image, computationa, gray level and etc..

Tunggu masuk kelas baru nampak kot apa bezanya.. Ntah2 abang kepada DIgital SIgnal Processing yang amik dulu.. hohoho

Cik Sara said...

@shahjiehan
Thanks..

Hanis MY said...

Hye..salam kenal terima kasih sudi kunjung blog... akak buat phd dlm chemistry...meh la further study sini sronok duk jepun... sama2 kita doa...all d best k..

fiq said...

kalau kitorg aritu suma mende tu termasuk image processing blajar dlm subjek medical imaging.

Cik Sara said...

@Hanis MY
hehe..sama-sama.. Mang dah pasang angan-angan nak pi blajaq kat jepun or keje kat sana.. Doakan ye. Thanks kak..

Cik Sara said...

owh..entahlah.. Subjek image processing tu memang wajib. Tomo tu elektif ja. Tapi macam menarik ja sylibus dia tu yang amik gak.. Other than that bleh amik Artificial Intelligent.