Oh Bulan~ (^____^)

Saturday, March 19, 2011

Assalamualaikum..

Dalam entrie yang saya post beberapa minit yang lalu saya ada cakap pasal the biggest, brightest and closest full moon in 20 years (ayat ersha). Tak caya? meh tengok sini.. Sejak pukul 8.00pm tadi kitorang dok usha jer bulan tu. Bermula dari tingkap bilik saya sampailah akhirnya turun ke tapak parking sebelah blok untuk melihat dengan lebih jelas.. Seriusly said, it's sooo beautiful.. Subhanallah..

Since saya cuma menggunakan kamera biasa je, tak dapatlah nak rakam fenomena bulan penuh yang sangat cantik itu.. Tapi...

Ada tapinya.. saya dapat ini..


Nak lagi? Ini adalah gambar yang diambil oleh teman saya iaitu Cik Siti Zubaidah dengan menggunakan kamera DSLR beliau.. Thanks Siti for the photo..nice. Jom layan lagi gambar-gambar Bulan Penuh, paling dekat dengan bumi dan paling terang dalam tempoh hampir 20 tahun ni. Sambil itu, pujilah alam ciptaan ILAHI. Sungguh dia berkuasa menciptakan dan menjadikan sesuatu apa pun..,. Subhanallah.. Segala puji bagi -Mu Ya ALLAH..





To Ershadiah, Siti Zubaidah and Aimie, lepas ni kalau berpeluang lagi untuk tengok bulan penuh, paling dekat dan paling terang pada 2029, mesti korang ingat moment malam ni yang mana dok panjat-panjat my katil untuk meng'usha' bulan ni kan? - Memetik kata ershadiah lagi.. Conclusion:- Korang akan ingat dekat kami..heheh~


Walau di mana kau berada, kita tetap melihat bulan yang sama. ~

note:- Gambar adalah original dari lensa Cik Siti dan tiada aktiviti adobe photoshope dilakukan. Sekadar menggunakan Photoscape untuk letak url blog. Enjoy guys~

Subhanallah..Segala Puji Bagi ALLAH..Yang menciptakan langit dan bumi..

14 comments:

Anonymous said...

time camni neil amstrong p bulan sbb tak lama sgt dok dlm roket

Woofer Storm said...

cantik,cukup cantik sekali...tapi tkde kesempatan tgk secara live ni,ermmmm

follow sni^^

cik pulau said...

suka tengok full moon...
biasa cik pulau akan tengok kat tepi sungai kat depan umah..
cantik sangat.. lalala~

sizuka[Izzati] said...

whoahhhh cantiknya.dekat sini pun kitorang nampak bulan malam tadi waktu tgh tgok rugby.

p/s: kalau free mehlah join first GA sizuka :)

Kasawari said...

memang mlm tadi bulan mcm dekat jer..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
nice pic
terimakasih sebab kongsi

CiKaLi said...

maap.. saye tahu anda tak bersalah.. so, sile la masuk sini... saye merayu.. tlng.. tlng.. http://cikali.blogspot.com/2011/03/perhatian-mencari-cik-sarah-dan-cik.html ;p

Cik Sara said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o
W'salam
sama-sama..

fiqkbe said...

cantik =)

Solihin Zubir said...

woahhh... cantek la.. terang benderang..
kalah gambar sy.. hehe..l
subhanallah...

Salfiza said...

sumpah cantik!!ayong pon tgk jgk malam tadi...rasa mcm dah jatuh chenta..ehh?ops...haahaha

Cik Sara said...

@Fiq
Subhanallah..cantik sangat3x..rasa nak baring luar blok tengok lelama..

@Solihin
Gambar yang kamu ambil pun cantik juga. Pukul 1.00 saya dah tidur.. Sebab bulan duduk betul3x atas bumbung blok..

@Ayong
Hoh! Saya pun jatuh chenta seketika semalam..hehehe..Oh Bulan~

Cik Su Life Cycle said...

cik su pun amek gambar bulan kat UTM jugak.. tapi pakai kamer fon je.. hahaha

Cik Sara said...

@Cik Su Life Cycle

Hehehe..yang penting dah captured dengan mata sendiri dan save dalam minda kita..=) Handphone ngan kamera ni medium je..