Abstrak : Part III _ Nature

Thursday, April 28, 2011


Mornings!!.. Sebelum kita memulakan operasi study sampai lebam, meh nak share lagi gambar-gambar yang berjaya di edit semalam.. Kali ni about nature. Abstrak. Tapi sebelum tu nak tanya, gambar Lomo tu macam mana? ok. Tak cukup ilmu lagi namanya tu..hahaha..

Korang, dalam photoscape pun boleh belajar imaging.. Kenapa? Sebab dia ada filter. Then ada contrast enhancement. Ada juga dilation dan erosion. Belum lagi masuk saturation, white balance, hue segala bagai..Tengah cari kot ada image registration dalam ni.. Kira study jugalah ni kan?? =)...wahaha..

Demi masa...

Santai

Istana Lama~

It's end of winter

Sebiru hari ini..Birunya bak permaidani taman syurga..

Dalam banyak-banyak gambar ni, mana yang boleh dikategorikan sebagai gambar LOMO? Nostalgia? 90-an? 80-an? Kalau grasycale saya tahu..(^_______^)
 Saya tahu edit je.. tapi tak pernah kisah pula lepas edit tu jatuh dalam kategori mana..

Nak edit guna adobe photoshop, menuntut masa yang banyak.. Nanti jadi penanam anggur di rumah, bolehlah edit banyak-banyak gambar lagi..Mantapkan kemahiran ini untuk dijadikan nilai tambah dalam soft skill, ok tak? 

P/s :- Gambar wedding sendiri nanti, bolehlah edit sendiri kan? Hahaha... tapi photographer kena juga tempah.. Takkan sendiri kahwin, sendiri amik gambar sendiri edit? cam kelakar pula.. Logik3x..