Konfius2x..

Wednesday, June 1, 2011

1 Jun 2011.. Warghhh..dah pertengahan tahun pun.. cepat kan masa berlalu.. Cepat2x.. Wee..dalam dilema sungguh. Ntah pape jelah ko ni sara.. Sejak bilalah ada No.2 ni.. Confuse.. Susah nak buat keputusan..=(.. Jun dah datang. Maknanya, cuti dah abiss.. Apa yang confuse nya? Cheq konfius tak tahu nak balik JB terus atau stop dekat KL dulu and attend wedding kawan. Kalau balik JB terus, haruslah amik bas pukul 10.00malam hari sabtu tu kan? Tapi kalau nak turun KL dulu, haruslah ambil bas pukul 9.00 pagi hari sabtu juga.. Berbeda kan? Sama ada sekadar melewati KL untuk sampai ke JB atau berhenti seketika di KL dan ambil bas lain ke JB. Both still lagi 4hb Jun. Mean, ada lagi 3 hari.. tapi tiket tak beli lagi..wahaha..

Kenapa nak balik JB? Adalah hal nya..banyak benda lagi nak setel.. hehehe..Kalau sempat, nak g amik surat tawaran sambung blajar gak.. Mana tahu kot bleh slow talk dengan penaja kan?? hehehe... Lepas tu nak ronggeng.. Ronggeng sana..ronggeng sini..g joget2x dulu..hahaha... <---- Ini namanya buang tabiat.. =)

Eh, Isnin hari tu sempat ikut abah g Pulau Pinang.. Pi balik naik feri..itu je part yang seronok.. Hahaha..Abah g penang atas urusan kerja. Abah kata pi sorang pun duit pakai banyak tu, pi kereta penuh pun duit pakai banyak tu.. So, daripada membazir ruang kosong dalam kereta tu, saya, adik dan emak join abah g Penang..Nak naik feri dengan kereta ongkosnya adalah RM7.70.. Bayaran hanya dikenakan untuk naik feri ke Pulau Pinang. Kalau dari pulau nak ke seberang, tiada bayaran dikenakan. Destinasi yang dituju adalah Teluk Bahang. Ada perkampungan nelayan di sana.. Tapi, hati-hati..Jalan ke sana bengkang-bengkok sebab naik bukit. Yang menariknya, boleh nampak laut sepanjang perjalanan ni..

Balik dari Pulau Pinang, abah amik laluan belakang. Err..maknanya tak ikut jalan utama.. Jalan kampung. Mungkin. Yang pasti di kiri kanan terhampar luas sawah padi yang sedang menghijau. Indah. Sejuk mata memandang. Tenang je.. Hijau.. 

** ini bukan pengalaman pertama kali ya! hehehe...Setiap kali cuti semester pun memang akan memandang hamparan sawah padi..(^o,^)

0 comments: