Aku kah yang tak sabar?

Tuesday, August 9, 2011


Senyum.. Tak perlu kata apa-apa. Senyum..

Heee..entahlah wei.."Aku kah yang tak sabar-sabar?." Sabar ajalah.. Walaupun seperti pungguk rindukan bulan, eh tak..kalau pungguk rindukan bulan sampai kiamat pun bulan tak jatuh di ribaan pungguk.. No no.. It's not that!.. Tapi..sungguh.. Tak semua s*****r itu indah dan menjanjikan kebahagian di masa hadapan. Tidak!. Mungkin juga ya! tapi perlu melalui tempoh masa yang saaaangat lama.


Itulah agaknya yang membuatkan diri ini seakan-akan tidak sabar? Ahaks..mungkin juga.. Penantian tanpa kepastian itu sesuatu yang menyeksakan.. Walla. Walaupun mungkin penantian yang panjang itu akan membuahkan hasil yang mantop.. tapi penantian itu tetap sesuatu yang menyeksakan.. (T_______T)

Oleh itu, ketahuilah..tidak semuanya menjanjikan kesenangan dan kebahagiaan. Ada juga yang membuatkan kamu tertunggu-tunggu dan ternanti-nanti seperti saya. Nak sambung pengajian? Nehi kabi nehi. I'm yours. Rite. Nak keje? Nehi kabi nehi. Like others, you must apply and go through the process like others.. What the? Tak ada apa-apa keistimewaan der.. Hasilnya? Tunggu..tunggu..dan tunggu..


"The application open from ****** until ******"
Itu berita baik. Sudah lama kunantikan.. Dengan pantas keyboard dan mouse memainkan peranannya. Satu persatu aksara dimasukkan. Soalan dijawab. Ya atau tidak? Submit! done! Doa.. Doa..doa.. Get it! or Release from It! That's all.. No other option. But then, 

"1 email received"

Apa intipati email tersebut? Check this out.


Hahaha..setaillah.. Nak suruh tunggu lagi 12 bulan sebelum buat application baru? Does it mean the bonding still there for another 12 months? Gila!. Kot buleh pi cari keja tempat lain tak pa lah juga. Kang tunggu lagi 12 bulan, apply lagi. Pastu tak dapat? Tak ke naya namanya tu? Take it Or Release it! That's all. Wallaweh.. macam company tu bapak aku yang punyalah pula.. Agagaga...


Curiosity kills the cat. Yeah! That's me. So, what? Tanpa berlengah, terus forward that message to the coordinator. Inginkan penjelasan. Does this message mean termination? ahaks.. Mimpi! Dia reply,

"Im referring your case to Recruitment at the moment.
Please allow sometime for them to check your status."

Ok. Nyatalah di sini bahawa saya seorang yang tidak sabar? Hahaha..Yeah..yeah.. Take your time.. How long did you want?.. Take it.. Tapi janganlah buat saya seperti gantung tidak bertali.. Nak buat itu tak boleh. Nak buat ini pun tak boleh. Serabut tau dengar soalan: 

"Bila S**** nak panggil?"
 
"Bila tahu keputusan dengan S****?"

 "Tak nak sambung blajar ke?"..

"Dah dapat kerja ke belum?." <-- Kerja apa nya kalau apply tempat lain pun tak!

Fuhh..sesungguhnya, sangat serabut kerana jawapannya adalah undefined! Seperti mana diri sendiri yang tak tahu jawapannya. Begitulah juga tak tahu macam mana nak jawab pada persoalan-persoalan yang hadir.


If you tell me that your love is undefined,
Than, i tell you that my life is the one that undefined!..




4 comments:

aimie amalina said...

hayoo.
ciannye akak air..
sabar ye..
mohe ramadhan ni baeri sesuatu atas kesabaran kamu ye..

Bro Udi said...

ada x kawan2 yg dapat scholar macam tu? mungkin boleh tanya pengalaman macamana, kes2 yg biasa berlaku tu macamana. either selalunya akan dipanggil, atau sebaliknya.. mungkin dari situ boleh buat sesuatu...

Cik Sara said...

@aimie amalina

Moge2x.. Amin~

Cik Sara said...

@Bro Udi

Tak ada.. Kawan2x yang sama2x tengah menunggu ni adalah seorang dua..

Kalau search kat google pun macam tak bertemu apa-apa hasil.. Coordinator plak, sangatlah formality. Pernah je tanya soalan tu direct ke dia.. Tapi tak berjawapan..

Balik-balik, i'm referring you to the recruitment team..