Dari Sujud ke Sujud

Sunday, August 7, 2011

Alhamdulillah.. Dah masuk Ramadhan yang ke-7 kan?  Maknanya dah seminggulah kita berpuasa ya? Jom layan lagu Dari Sujud ke Sujud.. Sambungan dari Cerita Ketika Cinta Bertasbih.. Sangat best..

bagaimana ku jelaskan cinta karena itu tak dapat dijabarkan
sesuatu yang indah terlahir dari rasa
dan rasa itu karunia Ilahi (dari sujud ke sujud)
bagaimana ku jelaskan cinta bila malu selalu melandaku
semua rasa itu malu rasa bahagia
takut dan cemburu pun karunia Ilahi
dari sujud ke sujud sejuta doa ku lantun untuk cinta
dalam hati anak-anak manusia hablumminannas
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta
Subhanallah cinta kita terus bertasbih
bagaimana ku jelaskan cinta karena itu tak dapat dijabarkan
sesuatu yang indah terlahir dari rasa
dan rasa itu karunia Ilahi
bagaimana ku jelaskan cinta bila malu selalu melandaku
semua rasa itu malu rasa bahagia
takut dan cemburu pun karunia Ilahi
dari sujud ke sujud sejuta doa ku lantun untuk cinta
dalam hati anak-anak manusia hablumminannas
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta
Subhanallah cinta kita terus bertasbih
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta
Subhanallah cinta kita terus bertasbih
Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah
dari sujud ke sujud
Sedap juga dengar lagu ni.. Best!! Terbaaik gitu.. So, instead of layan cerita Korea ja.. Kita layan cerita islamik pula..Boleh tengok kat Youtube.. Kalau macam saya, boleh tengok dekat channel RCTI sebab channel tu boleh dapat dekat JB ni.. hehehe...
 

17 comments:

aimie amalina said...

heheehe
KCB ajeee la ye =)

Shereen said...

Hi Sara,
Thanks for dropping by at my blog.Selamat menyambut Ramadan and selamat berpuasa. You've got an interesting blog here!

Iffah Afeefah said...

best ke

Cik Sara said...

@Iffah Afeefah

Setakat ni, sangat best.. tak membosankan macam cerita indon yang lain..=)

~RizaL~ said...

download punye ada..?? hehe

nelly said...

cm best jer ...

Cik Sara said...

@~RizaL~

Hehehe..tak tahu pula bab download2x ni..tengk episod lepas2x kat youtube je..

Amy Syaquena said...

Salam kenal amy singgah dan follow , jemput ke belog amy..

NUR said...

nak tengokkkk!!!

H.J said...

tak sempat nak melayan lagi..asyik sibuk jer..ehe

~AmyLiana86~ said...

amy singgah n folo sini..marshanda..i like..anna anthafunnisa..

Cik Sara said...

@Amy Syaquena

Hai Amy.. Thanks.. nanti saya singgah semula ye..

Cik Sara said...

@NUR

Jom tengok..
type je sujud ke sujud dekat youtube tu..weee..

Cik Sara said...

@H.J

Weeyuu..sibuknya H.J kita..

Nurnajwa said...

Dude Harlinooooooooooo~!

*alahai, kacaknya dia ;D*

Tgk snyum dia tu ><

Nur Fannun said...

ala, jelesnye x dpt tgk siaran cite ni kt tv...dh le yg dwnload punye tak de..hrp tgk kt youtube je ler...

Syakirah Zahari said...

cerita Islamik terbaik pernah saya jumpe.. :) do follow me back, kak.. :)