1st stage done~

Thursday, September 15, 2011

1st stage done~!

Wahhh..panas telinga..menggigil tangan.. Rasa sejuk je walaupun lab ni memang dah sejuk... Kebas tangan pegang telefon.. 40 minit jugalah.. On time plak tu seperti yang dijanjikan...

Should i look for the opportunities to further my study? Ahaks.. Tak yakin plak dengan sesi bual bicara tadi.. Gamaknya lagi sebulan dapat surat cerai agaknya.. Hik hik hik.. Thanks goodness yang diajak berbual bicara tadi orang HR. Which mean Human Resources. So, memang konfem-konfemlah technically, dia takkan tanya soalan teori mahupun teknikal..

Tapi, tetap rasa rumit sebab ada bebudak ni dok bising dekat belakang. Dengan tak berapa nak dengar soalan. Bahasa Inggeris plak tu.. Otak cam lambat je nak berfungsi. Belum masuk nak tukor dari motherland into english style. Memang berselirat.. Rasa macam hilang tatabahasa. Hilang pengetahuan dan ....hilang kefahaman... Wee..maka bermulalah sesi merapu-merepek dalam bual bicara sebentar tadi..

1st stage done.. Rasanya, memang perlu intai peluang sambung belajar ni.. I can't see any opportunity to be part of them since i can't really understand the oil, gas, hazard and other things. Siap buka google search and google translate lagi..huhuhu...

"We will give a topic like what have you been done during your scholars interview.." Tang ting tong... Anak mata pandang ke atas je cuba nak ingat balik interview yang 4 tahun dulu tu.. Good things is i'm yours.. Bad things is i can't understand your question and i start to merapu merepek.. and you layan i baik punya walaupun i tahu u pun tak faham apa yang i cakapkan.. heeee....

Kalau tanya pasal achievement yang membanggakan diri? Ada ke? Entahlah.. Technically, macam tak de. Since i'm not proud of anything i've done in the university. But theorectically, i'm proud of myself for gettings straight A's in the last final exam. But can that be counted as the best achievement? Dang ding dong...

Kalau tanya pasal difficulties yang dihadapi sepanjang proses nak mencapai achievement? I really can't think about it because saya sendiri tak pasti sama ada itu difficulties atau kemalasan diri sendiri. Can it be counted as the difficulties?

Pendek cerita, sebenarnya tak pandai pun nak cerita pasal difficult time i had, teamwork i get involve and etc walaupun pada dasarnya, i do have that a lot.. Tapi bila nak diingat-ingat kembali. Kemudian dialih bahasakan kepada bahasa Inggeris, terus jadi lost. Like i can't remember anything. Rang ring rong~


Owh..someone..please hold me.. Rasa menggigil yang tiba-tiba dan tak kebah lagi... Menyesal ke dengan setiap ungkapan yang dikeluarkan tadi? Entah.. Serve or terminate! Itu je.. Malas nak fikir banyak...

Beb, macam mana nak sambung blajar tu ek? I nak sambung PhD.. Ada kosong lagi tak? Give some place to me pleasssee...

4 comments:

aimie amalina said...

waaaaaaa
ni cam ne cite ni
smbg phd ke keje?
weeee
pat2 bagi tawuuuu!
hehehee

yayath said...

wahhh:)PHD???hebatnye~~hehe

Cik Sara said...

@aimie amalina
Hehehe..tak taulah mie..
Tadi kena interview dengan HR dia..
Phone call je..
merapu bin merepek semuanya keluar sebab tak bleh berfikir..
Itu cam tak yakin..
Rasa nak sambung blajar je..
Jomlah beb..sambung kat utm ic..
I nak hidup kat kl plak lah..jemu dah dok JB..hahahah

Cik Sara said...

@yayath

Ngeee.. belum lagilah Yayath.. Baru perancangan.. Tak ambil apa-apa langkah ke arah itu pun lagi..doakan ye!