I got Origami Shuriken...

Thursday, September 29, 2011

Shuriken..Shuriken..Yargh!!!...

Siapa suka tengok cerita ninja kat sini? Angkat-angkat.. Eh? Angkat tanganlah.. Kalau ada shuriken, plese Put your hands up!.. Hahaha..

Apa shuriken tu? Sejenis senjata. Ya! Jangan memain ko. Mr.Wiki said to me that shuriken is a sword hidden in the hand. Well known in Japan. Kalau main game Naruto with my little bro tu, memang selalu lah ambil watak yang lempar shuriken ni.. Walaupun masa tu tak tahu pun menatang apakah itu.. Hahaha..



But it can cause wound. Jangan memain beb.. Tajam..

Balik rumah kat kedah nanti nak main lagilah game Naruto Shippunden tu.. Bleh main shuriken cenggini..

Naruto Shuriken Rasengan

Tak pun..yang ini pun ok..


Nak baling shuriken ni ada 3 cara. Hidden Method, Fan dan Frisbee method. Nak baca lebih lanjut, dekat sini

Tapi yang ada pada saya ni tak tajam pun.. tapi cantik... Tak jumpa kamera plak nak ambil gambar.. Tapi rupa dia cengginilah...


4 angle star or known as Shuriken. Arigato ne~.. Mungkin nampak tak seberapa.. Tapi pemberian yang ikhlas itu jauh lebih besar maknanya... 

Dok saja2x tadi, terus google How To make Origami Shuriken.. And guess what? I found this. Tapi...cam malas plak nak buat.. Bukannya nak main lawan-lawan pun kan? Dah ada satu cukuplah.. Ole-ole dari Jepun.. Kalau buat sendiri dah x jadi ole-ole plak.. Hahaha..

"Domo Arigatou.. Terima kasih... Thanks Buddy!"


4 comments:

Ezad Skytech said...

hee..dulu rajin la buat origami shuriken ni..da lama tak buat..tak tahu la masih ingat ke tak ni..hee~

Cik Sara said...

Hehehe..Gegirl cam saya ni manalah nak main + buat shuriken ni.. heee...

aimie amalina said...

weewiitt
sara nak cube bende baru ke?
kikiki

KaK LimAh Si SupiR said...

nak maen lawan2 jgk laa :P