Setengah Hari

Monday, September 19, 2011

Fuhh..pedih dah mata dok hadap laptop. Sakit leher gak dok tegak depan laptop ni.. Walhal kerja depan mata dari tadi tak bergerak-gerak..Heee....

Apa yang saya buat??

Mencari dan terus mencari peluang untuk sambung belajar ke luar negara. Dah undergrad tak ada peluang, kita cuba untuk post grads plak kan?? (Dah lama teringin nak blajar kat luar..) Mengikut saranan Dr.Mahathir iaitu "Pandang ke Timur", satu persatu website U dekat Jepun dengan Korea saya godek2x dengan sabar.. Sesekali cari juga dekat Google Search pengalaman orang sambung blajar kat Oversea ni..Maklumlah..tak de pengalaman.. Zero knowledge!..


Rata-rata yang dah berpegalaman cakap kalau nak sambung master by research, kena cari supervisor.. Supervisor oh supervisor! Lepas tu kena apply U dulu.. Dah dapat baru bleh fikir dan apply untuk funding pula.. Tapi...hakikatnya, yang pertama tu pun tak lepas lagi.. Macam mana nak cari supervisor kat oversea tu??..


Ok..otak dah biol.. kena stop dulu kot.. sambung buat kerja semula..heee..

2 comments:

aimie amalina said...

huuuuuuuuuuu
aduhaiiii
apak pon kate smbg la lagi ina
hihihihi

kiera'sakura said...

buat keputusan yg terbaik ok