What Future Hold For Me?

Saturday, September 10, 2011

Cemburu?

Urmmm..mungkin juga.

Pernah tak rasa nak mempersoalkan "What Future Hold For Me?".


Selalu..

Tak sabar?

Urmm..mungkin juga..

Ibaratnya, penantian itu suatu penyeksaan...

Nak pula kalau penantian itu sesuatu yang belum pasti.. Memang rasa terseksa.. Terus-terusan nak mempersoalkan "What Future Hold for Me?"

Kalau benar Time Machine itu wujud, pasti ramai yang dah menggunakannya itu melihat bagaimana situasi masa hadapan mereka. Ye tak? Mungkin juga tidak.

Kenapa?

Fitrah manusia itu berbeza. Aku, Kau dan Dia berbeza walaupun rambut sama hitam, jalan pikiran kita berbeza.

Kita selalu mengharapkan yang terbaik buat diri kita. Ye lah, siapa yang tak nak kan? Tapi, kadang-kadang untuk mendapatkan yang terbaik mungkin kita akan teruji terlebih dahulu. 

Dan bila teruji, kadang-kadang nak give up. Sampai kita lupa matlamat untuk mendapatkan yang terbaik. Memang. Kalau give up itu jalan penyelesaian yang mudah, pastinya yang terbaik itu bukan untuk kita..

(-_______-) Mungkin benar.. Ada hikmah disebalik apa yang berlaku pada diri kita.. Mungkin penantian yang panjang itu menjanjikan hasil yang terbaik dan lumayan buat diri kita. Tinggal sahaja Doa..Berdoa..Dan berdoa..

3 comments:

aimie amalina said...

sabar itu tidak pernah merugikan kita..
yakin lkah dengan Dia ye!



fighttttoooooooohhhh!

nurul.iman said...

setuju.. keep our faith in Allah. He knows best.

sesegar said...

Sama lah Sara :)