INATEX 2011 (^___^)

Wednesday, November 16, 2011

"Don't be too eager to know EVERYTHING..
At least let yourself know SOMETHING..
But don't be a people that knowing NOTHING.."

This is what i gain today. Sebenarnya itulah hakikat yang tak ramai orang nampak. Kenapa nak pulun bagi tahu segala benda? Ya.. in term of knowledge, it is good. But if you want to expertise in everything, think again. It's not impossible but it is ridiculous. Making yourself knowing everything and trying to expert in all field will just lead you to the half work here and there. Thus, the end of your action may cause you zero knowledge. But try to stick on one thing and work on it. Expertise the field. Then you will see how knowledgeable you are. And what benefits you can give to the community around you.


Konnichiwa Minnasan...
Bertemu lagi kita. Hari ni hari yang sangat penat. Tapi PUAS!. There's a lot of new thing i get to know. Really!. Such an interesting experience. Thanks to my ex-supervisor for the chance you give. Mula-mula terasa beban nak ikut serta menyiapkan project ini. Apatah lagi untuk memahami keseluruhan projek ini. But after going through the process, it's worth. 

The concept of the project is same as being done by my friends before. BUT the approach is different. Going through this project, i get to learn new things. Knowing something new BUT i never had a thought to expertise on it. I just want to know not to expert. Wireless sensor network. Bidang baru yang saya ketahui dan berada di dalam bidang ini selama hampir setahun setengah yang lalu. Saya tak pakar dalam bidang ini but at least i give myself a chance to know something about it.


Hari ni bermulanya INATEX 2011. Pameran dan pertandingan inovasi projek yang dilaksanakan untuk para penyelidikan di UTM JB. Seawal jam 8.00pagi, pensyarah serta pelajar yang membantu mulai memenuhi ruang DSI. Ruangan pameran yang disediakan mulai terisi dengan pelbagai rekaan dan inovasi terbaru dari mereka. Inovasi yang membawa matlamat untuk memberikan 1001 manfaat kepada masyarakat sekeliling kita. Proud of them!. Hopefully one day i'll be part of them..*wink..

Konklusi untuk hari ini adalah :
75% daripada mereka yang menghampiri, mendengari dan memahami keseluruhan projek ini akan berkata
- "This is new thing! It is interesting!"
- "Menarik. Tak pernah jumpa lagi ni.."
- "Wow.. i like the idea. It is good"
-  Angguk-angguk

Saya pasti, komen sebegini juga yang kawan-kawan saya peroleh sewaktu mereka mempamerkan projek ini dengan pendekatan yang berbeza di pameran sebelum-sebelum ini.

Another 10% :
- The circuit look so simple. You just attach it with the LED.
- This is already exist in the market right? <--- Yea! the numerical one not this one


and the last 15% is the prototype itself.
- Wireless communication between XBee kadang-kadang tak stable. Mungkin disebabkan oleh unstable voltage. MAYBE. Thus, sometime the data was sent, and sometime it's not but at least the main objective is achieved. XBee is another objective.
- Perubahan warna pada LED sukar untuk dilihat memandangkan data yang diambil adalah real-time data ataupun online data. It's depend 100% on the person that wear the heart rate chest strap. Without doing an exercise, our heart rate seems to be stable thus, the LED changes is difficult to see. But in term of numerical number on the laptop, we can clearly see it.

But overall, this is what i can conclude:
"From Electronic's point of view, this is soooo simple because u just connect here and there to build the system.. BUT from other's point of view such as sport science people and public peoples, this is an awesommmmme product that can benefits others especially them.." <--- This is what i get today.

Oleh itu, multiple point of view is alwaysss needed.. We do not have to know EVERYTHING but at least we know SOMETHING than knowing NOTHING...(^___^)


Sesi penjurian oleh juri-juri yang SAH.. (ada cerita di sebaliknya..=D)

Err.. maaflah.. banyak pula speaking dalam entrie ni.. Terbawa-bawa.. Tadi terpaksa speaking untuk terangkan tentang projek tersebut. Ye lah, kalau dah foreigner yang datang minta explain, takkan nak jadi itik dengan ayam pula kan?? hee.. Haa..by the way, macam tak percaya pula boleh terangkan dekat mereka-mereka dengan begitu yakin sekali. 
"Yakin sebab kita bercakap apa yang kita ketahui. Cuba suruh cakap sesuatu yang diluar pengetahuan kita, mesti tergagap-gagap kan?"

Sayonara minnasan...

2 comments:

aimie amalina said...

huwaaaa
besshhnyeee
akhirnye kamu berjaya melaluinye
tapi mang besh terangkan sumtin yg owg x tawu tapi die sungguh2 nak tawu =]

ف wildchild ۞ said...

good luck :)