Layan TVB drama plak..

Monday, December 19, 2011

Assalamualaikum....
Konnichiwa Minnasan!!!!...
Mesti ramai yang dok layan drama Tentang Dhia dekat TV3 kan? Hohoho.. hari ni derhaka sket..Lupakan seketika melodrama kisah Melayu Tentang Dhia tu.. Beralih arah ke...D.I.E Again...Yay! Dulu memang layanlah tengok cerita ni.. D.I.E. Yang ini second part pula. Kenapa suka tengok cerita ni?
1. Sebab it's all about crime investigation.. Saya sangat sukakan cerita-cerita begini.. Daripada tengok cerita cinta sampai terangau-angau nak cari lelaki melayu terakhir sebaik Zikir mahupun Seth Tan tu, baik juga tengok cerita polis-polis penyiasatan ni.. Hee..
2. Ada unsur-unsur paranormal.. Hahaha... Yue Sir tu ada keistimewaan untuk tahu sesuatu bila dia sentuh atau berada di lokasi jenayah. Awesome.. Lalalala...
3. Saya suka tengok lakonan Roger Kwok dan Sonija Kwok!!! Lalalala...Are they siblings in reality?? Hohoho...


Berdasarkan Wikipedia dan Wikidrama, D.I.E Again ni dah ditayangkan dekat TVB tahun 2009 lagi.. Tapi saya rasa baru je nak tayang kat Malaysia ni.. Tapi tak tahulah kalau hambo ketinggalan zaman.. Rasanya selalu je tengok TB ni.. Ngee.. Pape pun, minta maaplah tak buleh terus setia.. Memang dari zaman hingusan lagi, saya memang minat sangat dengan cerita-cerita China, Hong Kong ni.. Tak boleh tak tengok! Kalau dulu, 6.00 sampai 7.00pm.. Pastu ye up jadi 6.30pm.. Sekarang dekat 8TV slot pukul 7pm plak.. 


Oh ye! D.I.E Again means Death Investigation Extension II.. Yok baca synopsis yang pak cik wiki bagi.. The rest, layan lah 25 episode ni.. Seminggu ada 5 hari. 25 episod, lebih kurang 5 minggu je.. Oklah tu.. Layannnn....



2 comments:

aimie amalina said...

kekeeke
layaaaaannnnnnnn :p

ila said...

ermm macam best aje/

tp nk tgk tntg dhia.
huhu