Back To School!!

Monday, January 2, 2012

Eh..eh.. esok 3 Januari.. I'll be back... I'll be back...

Eh, salah.. adik-adik yang akan "back" to school.. Walla..dah nak kembali ke sekolah.. Tahniah!! Bagi yang berada di Kedah, Kelantan dan Terengganu, esok adalah hari pertama persekolahan kan?? Tengok berita tadi.. 

Bagi adik-adik kecik yang baru nak masuk darjah satu tu..eh, ada ke yang baca blog? ngee.. 
Jangan nanes-nanes ok! Seronok pergi sekolah ni.. Boleh dapat ramaiii kawan baru.. Boleh belajar dengan cikgu.. dapat buku yang warna-warni pula tu.. Kawaiii... comel sehy!.. Bagi yang nak PMR, SPM mahupun STPM tahun ni.. Belajaq rajin-rajin naaa... Jangan dok malas-malas.. Set dalam otak "Subjek-subjek ni mudah je.. semudah A B C.." 

Hadam dalam-dalam.. Bila mind set kita cenggitu, bila belajar rasa lebih relax ok! Perkara yang pada realitinya susah, tapi bila kita take it easy, mudah je nak serap. Toink toink toink.. dah dapat jawapan..

Bagi yang tak suka belajar matematik, let me tell you something...

Ada cerdik pandai yang mengkaji otak manusia dari sudut psikologi dan neuro ni bagitahu...

"We learn mathematics NOT because we are SMART but mathematics make us SMART"

Ya! That's it! Take it! It's true!..

 And there's one more thing i wanna share with kamu-kamu semua..

"University student have already reached the end stage of learning at least for the mathematical......"

Dan kamu-kamu harus juga tahu bahawa...

" At young ages, functions of working memory and attentional control have not fully developed yet!"

Last but not least...
Selamat kembali ke sekolah.... (^_____^)



1 comments:

aimie amalina said...

weeee
selamat kembali ke sekolah :))