Technical Error punya pasal!!..

Thursday, October 18, 2012

Assalamualaikum..
Selamat Malam...
U olls.. hari ni.. dasat.. hectic sungguh! Get new experience!
Fiuuuu...


Al-kisahnya.....
Masalah teknikal di laluan lrt gombak - kelana jaya telah menyebabkan kesesakan umat manusia yang amattttttt di stesen-stesen LRT..
Terutamanya Stesen Sri Rampai!! (sebab saya disini!)
Uargghhhhh..... Dan menjadi kisahnya, sayalah salah seorang dari manusia yang terperangkap dalam kesesakan manusia itu...
Adusss....
Dahler ada temujanji pukul 9.30pagi dekat PPUKM..
Tapiiiii....
Pukul 8.45am, i'm still at LRT Station...
Berebut dengan umat manusia yang begitu ramai untuk masuk ke dalam LRT yang boleh dikatakan selang 10 minit baru sampai dalam keadaan yang sungguh pack!
Muahahaha... Mengalahkan tin ikan sardin!


Sabar...sabar..
1 thing yang buatkan i kagumlah kan....
Rakyat Malaysia ni tahu nak beratur beb..
Itu barulah nilai-nilai murni..
Suka tengok...
Al-maklumlah.. selalu dok dalam dunia kampus je.. Tetiba pagi tadi tersesat dekat stesen LRT berpagi-pagian dengan mereka-mereka yang sedang menuju ke tempat kerja masing-masing...


And guess what? Around 8.45am cenggitu, orang dah makin hilang sabar agaknya...
Train lambat.. Penuh..padat pula tu...
Hilanglah nilai-nilai murni yang satu tu..
Terus meluru ke depan nak cepat-cepat masuk train..
Termasuklah saya juga.. Dah lambat beb! Kalau tak berebut, tak masuklah dalam LRT tu jawabnya... Dapatlah merasakan kaki tak melangkah tapi tup-tup dah dok dalam train.. Muahaha... dasat rupanya warga kota ni ek?

Dan pagi tadi merupakan perjalanan menggunakan train yang paling lama saya rasakan.. Berapa lama dia berhenti dekat stesen Sri Rampai dan Setiawangsa tu.. Kaki sampai dah kejang nak tunggu sampai ke Masjid Jamek sebelum buat pertukaran aliran..
Biasanya Sri Rampai - KL sentral cuma ambil 20 minit plus-plus je.. Tapi pagi ni, Sri Rampai-Masjid Jamek dekat 30minit plus-plus!

Tapi tak pe.. cooll bebeh.. Usaha pihak pengurusan LRT untuk mempercepatkan pembaikpulihan landasan dan masalah teknikal yang dialami tu pun dah cukup bertuah kan? Bersyukur... Dan berterima kasih itu lebih penting. Sekurang-kurangnya idoklah terperangkap sampai ke tengah hari kan? Saya balik petang tadi pun dah ok.. dah laju berdesup-desup..

Biasalah.. mesin buatan manusia.. Mana pernah perfect tanpa ada kerosakan. Kita sebagai manusia yang ada akal, jangan pula cepat melenting dan menjatuhkan hukum.. Chill bebeh.. =D

p/s: Bosss, ramai tak yang masuk oppice lambat ari ni? Ke, boss pun masuk lambat sebab terperangkap juga?? ngeee~
 



5 comments:

fiqkbe said...

kerajaan patut gantikan train tu ngn kapal besar utk tampung pengguna yg makin bertambah ni. hehehe

nurul said...

wowwww sabarnye cik sara~~
u're so positive!!

haih boleh rasa nak termuntah duk dlm lrt himpit2..
sesak bukan main, kalah train jepun!!
hahaa..

PILOT LOVER said...

lahai...dasyat nyer kak sara..org dok tunggu bile LRT ni nak rosak sbb tak penah rosak..heheh jahat kan ^_^

klANA said...

ramai betul,selalu ke ramai camnie..

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html