Ethics

Friday, December 21, 2012

Whoaaaa...speechless..
Tarik nafas dalam-dalam...hembus.. Take a breath. A deep breath..

Fail the mission..hahaha..what mission? I have a plan to drive to any dbkl branches. Just for settle down the compound. To clear everything. I thought i could go to menara dbkl with the aid of gps and wazee...

But..unfortunately..i couldn't. Suddenly it become tooo difficult for me to read the map..even to understand the map.. Ohhhh mannn!!! What happened to you sara?? Plus, driving in kl make me loss my patience..muahaha...everyone are too eager to use their hon pon pon to sound other user road..grrr..make me sick with all those noises.. If you drive slowly, then they press their hon ethusiastly(bantai jelah ejanya)..
Ingat suka-suka hati je ke nak drive slowly like mr.kura2x? Sebab x tahu jalanlah orang bawa perlahan. Nak tengok jalan dan signage! Yang lagi buat hilang sabar tu.. When people give signal to change their lane, guess what?? Bukannya gheti nak slow kereta bagi kita tukar laluan..lagi dihonnya kita adalah. Tak ke rasa macam nak keluar dan hentuk je orang yang dok hon tu?? Halloooo... I give the signal ok! Kot ye pun nak cepat, x salahkan you give the road. Lagipun tukar lane sebab baru realise dok lane yang salah and neek to turn to left/right.

Commonlah malaysia peoples..especially kl drivers...

Not all lah..but certain like nila setitik rosak susu sebelanga..haaaa gitu perumpamaannya..

Akhirnya?? Berpatah ke bumi yang nyata.. Kembali ke realiti..cari jalan pulang ke utm n cross to LRT DAMAI. And to be good, i park my car inside the car park area! Muahahaha... And i take the train to titiwangsa as i've been told dekat situ ada dbkl sebijik.. Huhuhu...masa tu dah pukul 4ptg! And guess what???

I manage to go there but unfortunately its already 4.36pm and the counter just closed a moment ago.and sila datang kembalilah maksudnya!

Ohhhhhoooo... Saya perlukan tenaga.. Saya belum lunch and i think i need brunch+dinner all in one! And here klcc..i come..

1 comments:

Fadilah Aziz said...

mcm tulah realiti memandu di kota KL ni, silap jln sikit, nk patah blk berejam!