Badut abpbh?

Monday, April 8, 2013

Apo kono eh jangggggh?? Betul ke Berita Harian dan TV3 yang anjurkan majlis anugerah yang berprestij ni?? Komen..komen..dan komen...

Yang x kena, kritik tetap kritik.. Muahaha....
1. Persembahan pembukaan tu.. Saya rasa..saya rasalah..macam x perlu je penampilan one nation emcee tu.. Bikin serabut atas pentas dan muzik je..
2. Tukang sorak dekat tengah pentas tu..semak wei.. Ini majlis penyampaian anugerah bukan konsert. Idea tu bagus..adopt dari konsep konsert k-pop..tapi tak bersesuaian dengan majlis..
3. Fiu~.. Saya rasa artis juga perlu diberi tatacara pemakaian untuk majlis-majlis anugerah ni. Especially artis wanita.. Kalau nak pakai skirt pun...agak2xlah kesingkatannya tu.. Seksa mata mak jemah nak oiiii... Nampak peha gebu mu wehhh... Yang jadi tukang sorak dekat tengah pentas tu nampak jelas dan nyata.
4. Percubaan persembahan 5 artis wanita ala-ala k-pop wonder girl tapi versi Malaysia.. MUAHAHA.. Spoiler! Kenapa? LU pikirlah sendiri.. Hehehe... Eh, chop!! Saya minat dengan Yana Samsudin dan Adira ok.. Cuma konsep dan image yg diorang bawa.. Yo! Xde nice dress lagi ke??
5. Persembahan JayJay, Ella, M.Nasir dengan Ziana zain memang terbaiklah.. Rasa naik semula seri dan prestijnya majlis itu.
6. Eheh..awat baju Fara Fauzana yang last sekali tu macam pelik ek?? Ke hambo yang buta fesyen? Ok..
7. Sound sistem ada masalah ek?? Tapi ini bukan first time TV3 buat majlis secara langsung kan? Adakah perubahan venue menyumbang kepada sumbangnya audio malam ini??

Secara overall..spoil! Tak menarik.. Ke faktor umor saya yang semakin meningkat membuatkan hiburan sebegini tampak membosankan?

Apa-apa pun.. TAHNIAH untuk Shaheizy Sam.. Kamu memang yang terbaik bro!! You deserved it!!! Teruskan langkah dan usaha kamu dalam bidang seni...

Jangan ambil hati dengan teguran satu sen dari saya.. Sekadar menyampaikan pendapat peribadi.

5 comments:

Nur Faie said...

Setuju dengan komen baju Fafau , taktahu salah siapa , tapi kakFafau nampak pelik dan ' kembang ' dengan baju yang last sekali tu .

Cik Sara said...

Kan?? I love her last second dress.. The last one...errr.. Out!

iZyaN IrYani mOhd yAZid said...

setuju 100 and 1o%..macam pelik, sebab ini bukan kali pertama berita harian dan TV3 anjurkan abph ni..tapi seriusly, sangat2 spoil..macam tak buat rehearsal pun ada..tak begitu smooth..jgn marah..hanya komen dari org yg buta seni..

aDisH.sHidA said...

sakit mata dan mulut nie nak je bebel pasal abp bh malam tu..mmg tak best langsung..yg best time org2 lama nyanyi je.

baju yng artis pompuan ntah apa2...si johan lawak x kena tempat n orang

Rie Yanh said...

Mcm tuala y dkoyakkn utk msuk tgn. . Hayoyo