Sudu & Garfu : PH Pastry House, Lake Field

Monday, April 22, 2013

Suatu hari tu..
Adalah seorang kawan ni...
Tetiba katanya teringin sangat nak makan kek dekat PH Pastry House...
Angkara gambaq kek yang begitu mengujakan di laman facebook itu...

Selepas puas menggoogle peta nak ke sana,
akhirnya selepas maghrib bergeraklah kami ke sana...
Dekat mana?
Dekat Lakefield..
Kalau dari UTM Jalan Semarak ni, masuk kanan ke Jalan Tun Razak, lepas tu terus je Sampai Jalan Loke Yew, terus lagi.. sampailah masuk Highway Sg.Besi. BESRAYA ek? Apa-apa jelah namanya.. Terus jeeee sampailah jumpa simpang LAKE FIELD di sebelah kiri. Ha! Masuk situ..dan jumpalah PH Pastry House tu..

Sampai je PH Pastry House tu, macam kagum kejap.
Weeee... Nampak ekslusif gitu..
Diberi menu..


Saya order:
Penang Char Kuew Teow (spicy) with Iced Caramel Latte..
Yan pula order:
Big Sandwich with Ice Mocha

Sementara menunggu pesanan kami sampai, kami dihidangkan dengan segelas kecil air mineral..
Walaweh....Last saya masuk tempat makan yang menghidangkan gelas air mineral di dalamnya adalah ketika di korea (2011)..

Sebab kebanyakkan tempat makan dekat Malaysia ni, air masak pun dia cas ok!


Tudia..
Minuman sudah sampai..
Yang Iced Caramel Latte tu, bawah dia madu kan? 
Hehehe...
Marvellous!
Delicious!!
Tapiiiii... akibatnya, semalaman saya tak boleh tidur.. Hehehe..


Chillie pickle dia sangat sedap! Hehehe...

Gambaq sandwich Yan tak ada pula dalam phone saya..
Overall..
Sangat Delicious...
Ms.Lim tu pun sangat peramah..

Oh ye! Layanan juga sangat tip top. Bila air masak berkurangan, mereka akan datang topup tanpa perlu kita panggil.
Bila kita dah selesai makan, mereka akan datang untuk ambil pinggan tersebut tanpa membiarkannya..

Tapi.. saya paling suka air masak free lah.. Eheh...
 

 



2 comments:

Nadia Iman said...

nak tanya, utk daging2 and ayam , halal ke ?

Cik Sara said...

@Nadia Iman

InsyaALLAH halal melainkan pada menu yang tertulis non-halal sebab ada penggunaan wine dan alcohol dalam masakan dia. Dan ada sijil halal pada kedai.