Nutri Goat Miracle 8 (NGM8)

Thursday, September 25, 2014


Balik dari Jepun, blog pun sayup-sayup je nak update. Bukan tak nak update. Tapi laptop tak de. Kurang sket #kick nak update blog tu. Senyum. Sara yang penuh dengan alasan. kihkihkih...

Tapi, dalam beralasan tetap update juga kan? Biasalah. Hikhikhik..

Eh! Duffy with NGM8! 
30.8.2014

Bukan sahaja tarikh saya jejak Malaysia. Tapi, pada tarikh tu juga kami adik beradik decide nak join "cabin crew" Stokis Utara dan jadi Agen Alor Setar. 
Dan disebabkan bajet ciput, kami tiga beradik share duit buat modal. Ngeeee....

Kami mulakan jualan September dengan 10 kotak dulu. Terasa susahnya nak promote dekat orang sebab NGM8 ni belum well-known lagi dekat Utara sebab kebanyakan rakyat Utara dah biasa dengan susu Hi-Goat jadi bila kita tunjuk NGM8 ni, mereka ragu-ragu untuk mencuba.

Tapi tak pe. Kami adik-beradik buat keputusan untuk kayuh pelan-pelan. Kalau laju-laju pun, terbabas pula nanti kan? Kami buat part time dulu. 

Tapi, area Alor Setar-Hutan Kampung-Gurun-Yan-Simpang Kuala-Kuala Kedah-Kepala Batas Kedah-Anak Bukit-Jerlun-Aloq Merah-Gunung Keriang 

main agent kira my elder sister lah.
Shafa Zulkifli
019-5972050

Saya akan tolong buat COD kalau saya balik bercuti di rumah. 
Currently i'm staying at UTM KL area. Kalau ada yang dok sebelah KSJ, atau sebelah UTM KL terasa nak COD susu ni, do contact me too.. =D


Oh jap! Apa keistimewaan Nutri Goat Miracle 8 ni berbanding susu kambing atau susu lembu yang sedia ada di pasaran?

Sebab NGM8 ni diinovasikan dengan 8 jenis makanan sunnah seperti madu, habattus sauda, delima, kurma, zaitun, saffron, kismis dan buah Tin.

Dan harganya jauhhhhh lebih murah berbanding kalau anda beli susu kambing, buah tin, saffron dan makanan sunnah yang lain.

Betul tak?
Eh, harga?!

Sekotak hanya RM40. Dalam dia ada 15 sachet 30gm NGM8. Maknanya 1 sachet sekitar RM2.70 dan anda dapat manfaat dari susu kambing dan 8 makanan sunnah yang lain.

Meh nak habaq, satu plastik susu kambing yang diperah pun dah RM2.80 sekarang. Itu susu kambing je. Tak diinovasikan dengan 8 jenis makanan sunnah yang saya sebut sebelum ni. Amacam?
Murah kan? Murah sangat-sangat. Berbaloi-baloi untuk mereka yang nak dapatkan manfaat 1+8 ini.


Kenapa khasiat 1+8? Sebab 1 untuk susu kambing tambah dengan 8 jenis makanan sunnah yang lain.

Weeeeee....

Khasiat?
+ Merendahkan kolestrol
+ Memberi tenaga kepada ibu mengandung
+ Mengurangkan risiko jaundice pada bayi
+ Sumber kalsium yang tinggi
+ Melawaskan perkumuhan
+ Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
+ Menguatkan sistem imunisasi
+ Meningkatkan daya ingatan dan fokus
+ Menambahkan susu badan.

Oh ya! Sesuai juga untuk mereka yang ada gastrik. NGM8 mampu mengenyangkan anda. Tapi, idoklah sampai tak mau ambil nasi langsung-langsung you allss.. Tengah diet ke? Hehehe..
Lain-lain manfaat, jom rasai dan lihat sama-sama. 

Pssstttt :: Ada tak student UTM KL yang berminat nak mencuba dan membeli NGM8 ni? Mehler habaq mai kat cheq. W'pun cheq ni cuma AJK Pemasaran, tapi kadang-kadang bawa je stok NGM8 sekotak dua dalam kereta tu. Ngeeee...

Adik yang ketiga tu bawa balik Muadzam Shah jual dekat housemate dia. Hahaha.. 

Eh, panjang pula membebel. Saya dah cuba NGM8 ni. Korang kat luar tu bila lagi? =D

Target Oktober 2014?
Untuk jual 30 Kotak pula.

Orang-orang sekitar Alor Setar boleh direct SMS atau call kakak Shafa Zulkifli : 019-5972050

Kakak buat COD setiap hari Jumaat. Sebab Sabtu hingga Khamis beliau kerja office hour.

Eh, ok! Bye!





1 comments:

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Good luck dear!
Tak COD di area Putrajaya ker?
Ermm...teringin juga nak try..hehe.