Jom jana duit g Korea!!!

Sunday, June 6, 2010

Assalamualaikum...
Ohayou Gozaimasu!!!

Sekarang dah bulan Jun.. Kalau ikut perancangan, hujung tahun ni nak g Korea.. Under program GOP.. Panjangnya, Global Outreach Program.. Bawah universiti. Tapi...
Secara kasarnya, anggaran bajet untuk seorang pergi ke sana adalah dalam RM3500.00.. 
Banyak tu.. Lebih kurang scholarship saya untuk satu semester je.. Huhuhu

Seoul, Korea

Setakat ni, adalah sket perancangan untuk menjana kewangan untuk support nak g Korea tu. Tapi macam tak cukup je lagi. Ye lah, setakat bulan 6 ni, baru gerak jual-jual kerepek secara kecil-kecilan kat U. And at the same time buat jual-jual Kek Sarawak yang direct datangnya dari Sarawak. Tapi semua ni, kitorang buat tak kaut untung banyak sangat. Ye lah.. berniaga makanan, tak baek kaut untung melampau-lampau. Janji customer puas hati.

Kerepek..**source google

Kek Lapis Sarawak..**source google

Tapi, bila cuti ni..and aktif berblogging plus "online", jumpa macam-macam program tuk jana duit. Lebih kurang macam skim cepat kayalah. Tapi yang paling menarik minat saya adalah program Nuffnang dengan program Youthsays.

Yelah, 2 benda ni sangatlah mudah nak jana duit. Nak pula kalau kita ramai kawan dan teman. Tak kisahlah di Twitter mahupun facebook mahupun di blogspot. semuanya boleh..




Korang agak-agaklah kan, dalam tempoh 6 bulan ni boleh tak capai sasaran RM3500 seorang? At least lah.. Tapi, korang pun kena tolong juga. Tolong klik-klik segala iklan yang ada dalam blog ni. Sama gaklah dekat facebook. Tak susah pun. Setiap klik anda tu, menyumbang kepada dana untuk pergi ke Korea..('o,')


Pastu registerlah akaun sendiri. Dan pakat-pakatlah kita saling klik antara satu sama lain.. hehehe...



And registerlah akaun sendiri.. Pastu kita pakat klik antara satu sama lain..




Bantu-membantu tu kan amalan mulia.. Tak dapat full dapat half pun ok.. Hahaha..



2 comments:

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

ha, kn dh senang skit nk komen hg nyer entry ni. gud gurl =)

Miss Sara said...

gud...