PotLuck = Periuk Nasib?

Thursday, September 15, 2011

Blurppp...erk? Hahaha

Alhamdulillah... Kenyangnyalah...Itulah hasil kepada aktiviti PotLuck. Amendenya PotLuck ni sebenarnya? Ate citer sket. Pot + Luck = Periuk Nasib?? Apa kaitannya dengan perut yang kenyang?? Atau dalam erti kata lain, nasiblah apa yang ada dalam periuk tu?? Err..


Google punya google, jumpalah istilah potluck ni.. Nak tahu apa kebendanya potLuck ni? Ianya sejenis periuk.. Err..bukan.bukan. 

"A potluck is a gathering of people where each person or group of people contributes a dish of food to be shared among the group."

Err.. amacam ada faham? kalau kita melayukan maksudnya, kita jumpa ramai-ramai dan pakat-pakat bawa makanan kemudian dikongsikan dan makan bersama-sama. Mungkin dah ada yang buat sebelum ni tapi tak sedar itu adalah potluck. 

Dan..dekat lab tadi ada potluck. Disebabkan macam konfius dan ragu-ragu, makanya kami tidak membuat dan membawa apa-apa ke potluck hari ini. Segan? Owh.. itu pasti.. Mujurlah lecturer yang join potluck tu jemput kitorang makan, kalau tak, memang sembunyi muka kat suraulah jawabnya.. segan...~

Antara menu potluck hari ini adalah nasi beriani ayam, rendang ayam, puding karamel, koktel, roti jala, pizza hut and etc.. Nyummy jugalah.. Memang berbakat semuanya.. Tahniah saya ucapkan..heee...Kenyang saya dibuatkan..

Terima kasih saya ucapkan kepada semua kakak2x dan lecturer dan yang terlibat dalam menjayakan potluck hari ini.. Lain kali kalau ada lagi, saya nak terlibat betul2x lah.. Bukan datang dan makan semata-mata..heeee....


11 comments:

aimie amalina said...

waaaaaaaaaaa
jelessssss
ni yg mkn free tu ehhh
potluck sungguh
heee
besnyeeeee =]

H.J said...

best la kalo macam tu..sambil makan sambil bergosip..hakhak

Cik Sara said...

@aimie amalina


tang free tu memang sungguh.. bertambah kenyang sebab free..heee...

Cik Sara said...

@H.J

Hahaha..biasalah tu..sambil makan sambil bergosip..
"eh, sedaplah rendang ayam ni.."
"Owh..likat sebab masuk peti ais ke?." hhehe

Freaky said...

sedapnya makan2 sambil kongsi makanan

diana said...

ramai blogger2 yang taraf ibu2 buat gethering bawak potluck..:)

Cik Sara said...

@Freaky

Memang sedap freaky~

Cik Sara said...

@diana

Owh! ye ke?? kena join blogger2x bertaraf ibu ni..bleh join potluck selalu..heee..

shafiqabdshukor said...

bestnye pot luck...
kenal pot luck pon masa kat UTM je...

Cik Sara said...

@shafiqabdshukor

Best kan? Mujurlah sempat juga tahu..hehehe

shafiqabdshukor said...

best..
kenal pon ngan senior KLM la..
selalunye kita bawak yg murah2 je..
diorg la bwk yg best2..
hehehehe