Yeay! Dah ada Signature..

Monday, June 14, 2010


Assalamualaikum..

Ohayou Gozaimasu...

A ha..akhirnya berjaya juga menghasilkan signature yang auto dalam post template ni. Thanks to Ceera di atas tutorial yang begitu lengkap. Seronok sungguh bila yang diidamkan dah pun dapat. 


Ok, meh nak kongsikan pula tutorial ni dengan anda-anda semua. Kalau nak tutorial yang lain, bolehlah terjak blog di atas.

Cara-caranya....

1. Masuk ke website ini :

2. Then, designlah signature korang mengikut kreativiti dan keinginan memasing. Lain orang, lain kehendaknya kan?
3. Dah siap semua, nanti dia bagi ID. copy ID ni. sebab akan digunakan sebentar lagi.

Ini ID saya..

4. Lepas tu, masuk dengan dashboard sendiri.
5. Pergi dekat Setting --> Formating


6. Dekat Formatting tu, ada ruangan Post Template kan?


7. Paste kan kod seperti yang ditunjukkan ni.. and then, just tukarkan ID tu kepada ID korang.



54488/198/2BFC4A2D8952F7F23B57E3A571113F59.png
" />


8. Save setting. 
9. Lepas tu, korang akan tengok signature korang dah berdiam dekat Ruang Compose.


Dan bersuka-sukilah korang macam saya mula-mula berjaya letak dulu.. hehehe..

Sekian...

3 comments:

FyZa said...

huhu kaler ijaw lg signatue dia..comey..=)

Cik Sara said...

('o,').. Suka hijau pucuk pisang.. Nanti cari template warna hijau pulak..hehehe...

Tn.Punya said...

nice aku akn buat juga