me @ Wangsa Walk Mall

Monday, December 26, 2011

Entrie ke Lima Ratus dua sepanjang berblogging.. Wee... lambat kan? Apakan daya.. Darjah menulis blogging sering turun naik seperti termometer.. Kalau sampai darjah yang tinggi, keluarlah 3-4 entrie sehari.. Tapi bila menurun sahaja darjah berblogging itu, 3-4 hari satu entrie pun tak keluar.. Weeee....

1st Question.. Randomlah..

"Apa bunga kegemaran kamu-kamu semua? Warna bunga dan kenapa?"

Cold Storage. Wangsa Walk. Pernah dengar? Ok. tak ada kaitan dengan persoalan bunga di atas. Dekat tengah-tengah bandar Alor Star, seingat saya ada juga Star Walk. Yang dekat dengan Pekan Rabu tu.. Dan hari tu, tengok gosip-gosip artis, ye ada btau yang aren ajiz buat film tour ombak rindu dekat Wangsa Walk.. Wahhh...dengar cam lagi famous je Wangsa Walk dari Star Walk apatah lagi Stargate kan? Tetiba rasa nak terjah pergi Wangsa Walk tu.. Nak tengok, kemendanya yang sampai pemous sangat tu...

Makanya, hari Sabtu yang lepas (24hb Disember 2011).. sampailah jua akhirnya hambo ke tempat yang bernama Wangsa Walk itu. Yeay! Laksana berjaya menawan puncak everest pula..[?].. =D. Sabtu. Maknanya hujung minggu. Dan sehari sebelum Christmas pula tu. Kereta? Tak payah cakaplah..penuh beb! penuh!.. Wangsa Walk Mall pun bagaikan tin sardin[?]..eh, tin sardin cam padat sangat.. Tak tak.. hiper je tu.. Tapi memang sangggggat ramai umat manusiaaa membanjiri Wangsa Walk Mall tu.. Giler!..

Matlamat ke Wangsa Walk Mall? Tak ada matlamat pun.. Hahaha.. bosan dok bilik. Jalanlah keluar kan? Tempat di tuju haruslah Pofular..Eh, silap..POPULAR BOOK STORE.. Faveret store in the world other than MPH.. Saya memang fail bab shopping baju-baju ni.. tapi sangat berjaya dalam melaburkan duit di BOOK STORE! Ngeee..itu memang hakikat..

Dekat sejam setengah juga berlegar-legar dalam POPULAR tu.. tapi, disebabkan ekonomi tak berapa nak membantu, pelaburan tak bolehlah banyak sangat... Daripada 3-4 buah buku yang menarik perhatian, sudahnya kembali semula ke rak buku.. Tarik sebuah novel je sebab rasa dah lama tak baca benda-benda yang santai. Mungkin bila ekonomi dah stabil nanti, saya terjah POPULAR kembali..wahahaha...

Dari POPULAR, pergi ke COLD STORAGE.. Haaa..menatang apa pula ni??? Mula-mula dengar cam ternganga juga.. Hahaha..COLD STORAGE kalau dialih bahasakan....ha, apa yang korang faham? Dalam kepala otak saya, ikan..ayam..french fries..nugget.. Sampai-sampai je...Oooookkkkkk... Macam JJ juga.. Macam Carefour.. Macam Tesco.. Macam-macam ada..

google

Yang jadi tertarik lagi menarik dan tertawan dengan Cold Storage ni, ye susun barang-barang atau produk mengikut negara. In other words, International products can be obtained here! Agak-agak nak seaweed trylah g line JEPUN mahupun KOREA. Nak Kimchi Ramen pun ada.. and kalau kamu-kamu ni peminat KIMCHI, hard die fans kata orang..boleh dapat kimchi dalam tupperware cam yang kita tengok dalam TB tu.. Ada juga product cheese dariiiii... er, since i can't understand da language written on the box, i can't tell you which country it's come from! (-_______-)..

Dan macam-macam lagilah.. Tapi, since matlamat awal kitorang nak g Carefour Wangsa Maju yang terletak sebelah je dengan Wangsa Walk ni dan untuk elakkan angkat barang yang banyak, sooo tak beli pape pun dekat Cold Storage tu.. saya kan suka cuci mata! Hahaha...


The real shopping spreee start at Carefour Wangsa Maju.. Wallaweh.. The things is.... dapat juga akhirnya makan Prosperity Meal set.. Fuhh...lega..dah dapat... Bak kata Siti dan Aimie; "Sara, kalau dia nak.. selagi tak dapat, mesti dia cari!".. Hahaha...and i got it! Yeay!





2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nangess tgk prosperity burger tue...last year sempat mkn sebab blk cuti last January this year telan air lioq jer la uwaaaa

ieda said...

prosperarty tulah yg paling best .. kena pi makan nie :)