USS III: Daya Tarikan

Thursday, September 5, 2013

Entrie sambungan lagi..
Sementara masih kuat Daya ingatan ni kan..
Daya Tarikan atau bahasa orang putihnya, Law of Attractions. Eh, Salah! Attractions!
(^____^)

Dalam entrie sebelum ni dah bagitahu kan yang kitorang buat 2 pusingan yang mana titik permulaannya adalah SCI-FI CITY.
Ok.Kalau ikut peta yang diberi... dekat Sci-Fi City ni ada 4 Attractions. Maksudnya game and rides lah. Tapi, sayangnya 2 rides ditutup untuk maintenance, which is Battlestar Galactica: CYCLON (Blue Track) and Battlestar Galactica: HUMAN (Red Track). 
Disebabkan keduanya ditutup, jadi tak dapatlah kitorang naik.
And since kitorang tak dapat naik, tak ada apalah sangat nak diceritakan..
Tak gitu???


Nexttttt...
Attractions yang available dekat Sci-Fi City ni adalah
 TRANSFORMERs the Ride: The Ultimae 3D Battle
Ok. Saya dah cerita sket dalam entrie sebelum ni kan??
Best sebab 3D.Nak naik TRANSFORMERS The Ride ni kena cepat-cepat. Sebab jalan nak masuk ke ENTRY dia sangatlah jauh ok! Dan sepanjang jalan tu boleh nampak CAUTIOUS. NORTH WING and ETC. Lepas tu sebelum naik RIDE tu boleh juga usha koleksi-koleksi Transformers yang lainnya. Errr.. tak dapat pula saya nak define apa kebendanya yang saya tengok banyak-banyak tu. Nak tahu, sila datang dan alaminya sendiriiiii...
Cheeeewwwaahhh... hehehe...
Oh ya! Untuk TRANSFORMER the RIDE ni, satu kereta tu boleh naik 9 orang. 3 row with 3 columns. Nak cepat selalunya single riderslah since u olls boleh nyelit je mana-mana. 


Ok. Another RIDE adalah ACCELERATOR
Errr... kitorang tak naik. Tengok berpusing-pusing. naik pusing kepala kitorang yang berdiri dekat luar tu. So, we skip that game! Hahaha..


pesanan penaja:
TRANSFORMER THE RIDE tu, bila kitorang naik kali kedua which is petang, around 5.30petang, sangatlah dah tak ramai orang ok!. Laju je kitorang berjalan sampai ke dalam. Tak payah nak beratur lama-lama macam pagi-pagi tu. Ngeeee...

Ok... Nextttttt....
ANCIENT EGYPT.. Just next to Sci-Fi City. Dekat sini ada 2 attractions je. Dan kitorang naik kedua-duanya. REVENGE OF THE MUMMY..
Grrrrr..... Dalam entrie sebelum ni ada bagitahu pasal Separuh Jiwaku pergi kan??
Mahunya tak pergi separuh jiwa tu? Rides untuk REVENGE OF THE MUMMY ni konsepnya roller coaster dalam gelap! Which mean, you can't see anything. And you don't even know what's going to happen next! Whoa! 
Oh ya! untuk rides yang ini, beg are not allowed. Even if you wears scarf a.k.a like ribbon on your head, they will ask you to keep them. Kalau bertudung, tak de hal beb. Bukan sampai nak tercabut pun tudung kau tu.. Hehehe..
And Don't worry, locker are provided. 45minutes free. So, Don't Worry!
If you all bawa anak kecil dan ada stroller, pun tak payah risau. Kiri kanan dekat main entry nak masuk rides ni ada Stroller Parking ok!

Bila dah separuh jiwaku terbang dan tertinggal dalam the darkness tu, kitorang main Treasure Hunter pula. Yang ini tak scary langsung-langsung. Untuk kanak-kanak, bolehlah diorang experience to drive their own desert jeep. Untuk kita yang dah over 18 ni, tak ada feeling sangatlah. Apalah sangatkan bawa jeep tu.. Hahaha..


Pesanan penaja:
Untuk setiap Rides, ada LED Board yang tunjuk waiting time. So, kalau less than 20min why not you wait and try kan??

Yang seterusnya....
THE LOST WORLD atau JURASSIC PARK
Yang ini kitorang pergi lepas FAR-FAR AWAY. Hahaha.. gigihkan kitorang forward and backward gara-gara tak nak basahkan baju awal-awal? Weeee...
Dekat THE LOST WORLD ni ada banyak jugalah RIDES dia. About 5 games. Tapi kitorang main 3 games je. Bukan sebab tak sempat, tapi kitorang yang tak mau main lagi 2 tu.
JURASSIC PARK RAPIDS ADVENTURE.
First game dalam THE LOST WORLD yang menarik retina kami. sampaikan melonjak naik adrenalin kami. Hehehe..
Naik RIVER RAFT, which is sangat thrilling ok!
Menjerit jugalah. 
And of course, you may get soaked! Depending on your seat.
Satu boat boleh naik 9 orang. 


Pesanan Penaja:
Kalau nak jimat, bawalah baju hujan sesiap. Ada Mat Salleh tu, kitorang tengok relax je pakai short dengan t-shirt tak berkolar. Sebab diorang memang expect to get soaked! Jadi, ada kisah? Hehehe...

Next Game, CANOPY FLYER.
Ala-ala Roller Coaster. Satu Flyer boleh naik 4 orang. membelakangi satu sama lain. Ingatkan RIDE yang ini untuk enjoy the view.. Rupa-rupanya, sampai dekat satu selekoh tu, kelajuan dia bertambah dan rasa macam nak tercampak keluar. Perasaan dia macam kau naik Flying Chair ke apa kah namanya yang ada dekat Genting Highlands tu. Fuhh..Fuhh..
CANOPY FLYER ni kitorang naik petang dah. Around 5.45pm. Lepas kitorang solat. Jadi, waiting time dia less than 5 minit.


Pesanan Penaja:
Oh Ya! Kalau nak solat, boleh solat dekat surau yang disediakan. In between antara ANCIENT EGYPT dan SCI-FI CITY. Tapi, telekung tak disediakan. Sila bawa telekung sendiri.

Another 3 games yang kitorang tak main tu adalah DINO-SOARIN (Sesuai untuk kanak-kanak), AMBER ROCK CLIMB (Ada extra charge, so kitorang tak pergi main pun) and lastly WATER WOLRD (a "live" water show). Tak tahu kenapa tak de feeling nak masuk situ. Hahaha.. May be next time saya pergi dan masuk situ.

Wohoooo...
Macam dah panjang sangat kan?
Untuk yang lain-lainnya, saya sambung next entrie pula ek..
Sayonara~ 



3 comments:

mate saya bulat said...

kita pun baru pergi USS last week. ni pun baru nak update cite kat blog. jom share cite sesame kat USS. Uss best sangat anywayyy :D

mate saya bulat said...

Kita pun baru je pergi USS last week. ni baru nak update cite kat blog. Jom share cite USS sesamaaaa. USS best sangaaaat anywaaay :)

~SaTo OrEo~ said...

bagusnya adik bagi siap bagi tips..berguna sangat tu.. :) akak nak pergi awal november ni.. tq for info..