Hidup

Sunday, September 23, 2012Hidup ni tak selalunya indah. Dah hidup ini juga kadang-kadang penuh dengan kejutan. Kejutan yang kadang-kadang tidak mampu kita duga. Dan hidup ini juga kadang-kadang tak pernah lelah dengan ujian. Ujian yang mampu menggugah duduk berdiri kita. Kadang-kadang kita gembira sebab berada di puncak. Dan tiba satu masa, kita menangis penuh esak mengenangkan jatuh duduk kita.

Dalam hidup ni, tak semua yang kita impikan akan kita dapat. Sebab mungkin yang kita impikan itu bukanlah sesuatu yang terbaik untuk kita. Sakit. Memang sakit. Tapi bukanlah untuk selama-lamanya kita rasakan kesakitan itu. Selagi belum tiba masanya, jangan sesekali kita putus harap. Sebab, realiti itu kadang-kadang bermula dengan sebuah pengharapan. Percaya dan yakin diri. Sekali melangkah bukan untuk berhenti di pertengahan. Semoga yang indah akan hadir selepas mengharungi sebuah kesakitan.

Sungguh. ALLAH lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Jangan pernah putus harap. Jangan pernah berhenti di pertengahan. InsyaALLAH, akan ada pelangi di penghujungnya...
Usaha dan terus berdoa. Semoga ALLAH hadirkan yang terbaik untuk kita. ^^, 
1 comments:

shafiqabdshukor said...

lumrah hidup....
itulah yang mewarnai hidup kita..