Field work at Kota Bharu.. eheh..

Friday, April 27, 2012

Off to Kelantan
Simple word that anyone of us can really-really understand..

Eheh... This is new "route" for me. Selalunya, guna highway utara-selatan dari Kedah sampai ke Johor. Tak penahlah pula melencong ke timur. Eh, pernah! Tapi tak sekerap ke utara, selatan dan tengah (Kuala Lumpur lerr..)

Tak tahu macam mana jalannya. Tapi yang pasti dan sangat pasti, tidak secantik highway utara selatan lah.. hehehe... Malam ni kita rasa pengalaman tu ok?.. 2 minggu dah tahu kena pergi kelantan ni. Itu tarikh yang mereka pinda. Kalau ikut tarikh kami, dah selamat sampai pun.. Ikut perancangan awal, perbincangan kami dengan mereka adalah selama 2 hari. Mereka? Siapa mereka? Pakar Radiologi dan seangkatan dengannya di Hospital Universiti Sains Malaysia.

Ok, nak ke sini boleh?

Selama dok kat KL ni suka beli tiket balik kampung on the spot! hehehe.. Ingatkan nak buat cenggitu jugalah kali ni.. Tapi..tapi... Check online ticket untuk ke kelantan, mostly dah unavailable. Oh! pengsan! Nak naik siang, macam penat sangat (Journey siang hari ke Aloq Staq pun rasa nak tercabut segala urat dan otot, inikan journey siang hari ke Kelantan, Fuhhh!). Tiket sold out habaq hang! adoi.. Terpaksalah menjejakkan juga kaki ke Hentian Putra. Eh, sebelum tu cuba nasib dekat KL sentral dulu. Kotlah boleh dapat tiket train kan?

tapiiiiii..
Pun sold out! Aih, tiada rezeki nampaknya. Tak pelah, nanti i booking senandung langkawi untuk balik aloq setaq sebulan sebelum!. Eheh.. Angan-angan nak naik keretapi tanah melayu masih belum tercapai lagi ni! Angan-angan masa dah besarlah.. Kecik-kecik dulu even kereta kebal tu pun dah pernah masuk! Dalam kem tentera(?). Hahaha..

At the end, tiket bas jua yang kitorang dapat. Itu pun memula pak cik tu kata dah habis sejak 10 minit yang lalu. Hampeh! mainkan kitorang!.. Hee..
So, malam ni kita gerak ke Kelantan!
Berjalan, bermusafir mencari ilmu-ilmu alam.. eheh...

Kamu-kamu, kita-kita, kalian semua...
Doakan perjalanan kami nih selamat pergi dan selamat pulang..
Doakan juga agar segala urusan kami di sana dipermudahkan.. InsyaALLAH..

Eheh.. berdebor-debor pula nak guna laluan "baru" malam ni..
Ehehe...
Kelantan, sila sambut kedatangan saya dengan 1001 senyuman dan jadikan ia antara kenangan terindah saya..~




2 comments:

sizuka[Izzati] said...

wahhhh g kelantan bolehla shopping.hehe.semoga selamat pergi dan selamat pulang :)

Anonymous said...

[p]Right now, please go to our website . put on short dresses, more skirts, tunics, they correspond more and more sticky . If you need for that perfect slice of gear which will go above and beyond the fear with suit your prefers a long time, Burberry is often a suitable final choice . Read > Fashion Cheap Ugg Boots 05th November 2009 Many people like Ugg boots . Their lengths range from around the ankle to over the knee . The last 2 quarters in particular have been difficult . The trip to create a chic and classy look is always exciting . The origin of this euphemism for a graveyard was that a man, who died violently and most probably by a gun bullet, [url=http://www.uggsbootsinuk.co.uk]ugg boots uk sale[/url] would still be wearing his boots . In current society, ugg boots is well-known of [url=http://www.uggsonssale.co.uk]uggs on sale[/url] its fashionable styles.[/p][p]Just like the fragrance packaging, the bottle by ugg has the same inscribed gold lettering . Read > Shopping Popularity of Ugg Boots 13th September 2010 Due to their peculiarity cheap ugg boots are gaining esteem and prominence among people and celebrities . There are possibly additional men and women than can be counted on both hands and each ft, appropriate? A person factor Nike has done very well has been to bring what was the moment imagined to be purely an athlete's set of sneakers down to people today who wouldn't dream of working even if they were being chased by a pack of Fifty Cent enthusiasts . ro In Australia and New Zealand, sheepskin boots have long been popular with people in rural occupations, such as sheep sheerer, who have ready access to the raw materials [url=http://www.kidsuggaustralia.co.uk]kids ugg australia boots[/url] needed to produce a boot like these . Well, high heels for men, it would [url=http://www.uggsbootsinuk.co.uk]baby ugg boots uk[/url] be cool if someone made a unisex high-heeled shoe that men could wear without looking too out of the ordinary . The UGG snow ground boot originated in Normal [url=http://www.cheapuggsbootsonlinesale.co.uk]genuine cheap ugg boots[/url] 0 7 . But more than that, these shoes which manufactured from sheepskin [url=http://www.baileybuttonuggstore.co.uk]bailey button ugg boots uk[/url] are extremely comfortable and can keep your feet warm . Their choice on getting these boots was not just primarily based on wash acceptance but also on the positive aspects of this footgear.[/p]