Today is Saturday~

Saturday, June 11, 2011

Saturday nite fever.. Weeehaa... Hari ini hari sabtu.. Maknanya... dah seminggu saya berada di JB.. Sejak dua menjak ni rasa macam dah kena sampuk dengan muzik KPop. Semuanya gara-gara Running Man episode 40 yang lambat sangat nak released. Sudahnya, saya yang jatuh chenta dengan Korean Idol. 5 young princes.. Kalau compare diorang dengan saya, saya lagi muda lah.. Siapa? DBSK.. atau nama lainnya TVXQ.. Gila ko. Mantap giler nyanyian dan dancing diorang. Muzik dah ler rancak. Especially lagu Mirotic.. Best2x.. Hilang ngantuk sat. Kalau dok dalam lab tu agak-agak dah nak terlentok, cepat2x cari dekat youtube. Internet laju beb.. 


Jadi angau pula dengan mamat jambu berlima tu. U-Know Yunho, Hero Jaejoong, Micky Yoochun, Max Changmin dengan Xiah Junsu. Tapi sekarang ni dah tinggal Max Changmin dengan U-Know Yunho je.. Tengah famous dengan lagu Keep Your Head Down.. Saya suka tengok dance diorang yang superb tu..Agak-agak dah tak tahu nak search apa lagi dekat youtube tu pasal diorang, saya buka pula Running Man dengan Family outing yang ada features diorang. Tak ke gila namanya ni?? Hahaha... Gelombang DBSK baru sampai kat saya.. Lambat sikit..Ceit. Bawa mengucap sat.. Idaklah sampai lupa yang wajib-wajib tu kan? Boleh lagi study pasal nRF24L01+ wireless transceiver. (^o,^)

Memandangkan hari ini hari sabtu, makanya masa lapang saya sangatlah banyak. Bangun pagi-pagi dah berkampung dalam bilik air tu basuh baju. Banyak pula tu.. Selama ni dok suruh maid jepun yang basuh. Hari ni kenalah cuci sendiri. Sabar je lah..(>o,<).. Lepas dah basus baju,  masa cam banyak je lagi kan..Tak tahu nak buat apa. Selongkar kotak yang ambil dari stor hari tu, lepas tu jumpa set felt yang sangatlah banyak... Nak tahu jadi apa? Check dis out!!!


Menjadi tak? Yang warna oren tu, cubaan untuk membuat bunga carnation. Carnation flower make from felt. Saya blajar dari sini. Nak? Cubalah sendiri.. Yang warna merah tu pula saya nak cuba buat ros.. Tapi tak menjadi.. sedih2x.. Nanti buleh try lagi. Teddy bear ti hiasan je semata-mata. Kecik je pun benda ni.. Tak besar mana pun. Teddy bear tu pun tak besar mana pun..


Yeay!! Gembira2x..bunga dah jadi.. Dah tahu dah lepas ni nak buat apa dengan felt yang banyak lagi ni.. Mungkin bleh buat bunga carnation ni banyak2x. Lepas tu bagi dekat emak suh mak gubah cantik2x.. Saya? ampunlah memang den tak reti nak gubah2x bunga ni.. 10 kali ajar pun macam tak melekat dalam kepala otak ni..


And the last picture...
Koleksi bunga yang berjaya saya siapkan hari ni.. Cukuplah setakat ni.. Sengaja bunga tu saya buat 5 kelopak. Yang combination warna tu saya ikut warna-warna baju yang saya ada.. Hajat ada nak buat keronsang. Tapi tak da pin pula nak attach dekat belakang bunga tu.. So, setakat ni, bunga ni buleh simpan je dulu.. Apa pendapat korang? Cantik tak? Ding dong...

Lupakan pasal DBSK kejap.. Jom layan cerekarama.. Macam menarik je.. =)

5 comments:

sizuka[Izzati] said...

wah cantik!maybe boleh buat bisnes nanti.hehe.eh jb dekat mana?kot2 nnti bila dh balik jb bleh halo halo :D

Cik Sara said...

=) ngee..belum merancang untuk berbisness lagi..

Dok JB dekat UTM skudai nih..(^o,^)..

fareha said...

cantiknya bunga n cantiknya gmbr2 ni..

fareha said...

cantiknya bunga n cantiknya gmbr2 ni..

Cik Sara said...

thanks fareha..~