Makanan boleh "digest" tak kalau kita upside down?

Thursday, January 12, 2012

Kreatip sungguh orang-orang Korea ni buat Reality Show kan? Awesome habaq kat hang.. Hee.. One of the Reality Show adalah Explore Human Body! By 2007. The full title : SUPER JUNIOR THE EXPLORERS..

Memula macam saja nak sonok-sonok je tengok, sekali..Perghhh.. This is something new! Tak ingat pula kalau pernah belajar dalam subjek Sains zaman sekolah dulu.. Heee... Super Junior as an idols, come to the studio dan diorang experience sendiri those experiment by themself.


Antaranya :
1. Sense of your tongue. Freezing your tongue VS dry your tongue dalam usaha nak enable rasa. Tasteless. 

2. Sense of your sight. Out of 11 SuJu members, only 2 of them did realize that the doctors who examine them were changing during the experiments. While others, did not notice the changes!. Same thing goes to us. If we focus on something, we would never realize what around us.

3. Your digest system. Sistem pencernaan manusia. Selalu kita makan duduk atau berdiri yang dalam erti kata kepala di atas, kaki di bawah kan? Apa berlaku kalau kaki di atas, kepala di bawah dan kita makan!. Adakah makanan itu masih bergerak ke perut? 


Haaa.. nak tahu cubalah tengok video ni.. Err..kalau ada, maknanya berjayalah copy link.. Kalau tak ada, kurang success..=D

Err..video lain pula yang keluar.. cuba klik link ini pula : http://www.youtube.com/watch?v=L5opxtxPC-I&feature=related

Kalau tak dapat gak, cubalah search SuperJuniorThe Explorers.. Selamat meng"explore" tubuh manusia bersama anggota Super Junior! 

Saya pun tak abis menonton lagi..=D.. Looking forward for tomorrow plak!..



1 comments:

aimie amalina said...

hehehee
penggemo abis budak ni
hehehe