Date with Fahrin Ahmad..

Monday, May 21, 2012



Picture tells you everything. Betul tak? Ehehe.. Otanjobi Omedetou Gozaimasu Fahrin-San.. Saengil Chukhahamnida Fahrin-shi.. Sanah Helwah Ya Fahrin Ahmad!.. Heee.. Different languages. But they give u one and only meaning "HAPPY BIRTHDAY Fahrin!". Kalau penilaian saya betul, Birthday Fahrin Ahmad jatuh on 9th May. Birthday yang ke-33 kata mereka. And today (20th May 2012), Fahrin buat birthday party untuk fans beliau. Eheh..

Tema untuk birthday party ini adalah biru. Anything relate to blue, accepted!. Dan saya? Saya pilih warna biru turquoise. Sebab warna tu cantik! Hehehe.. Saya suka lakonan Fahrin Ahmad, tapi tidaklah sampai memuja beliau. Jadi, tidaklah boleh dikategorikan sebagai Die Hard Fan. Kipas susah mati(?).. hahaha... Jadi bertempat di Fullhouse Sunway Giza, bermulalah eksplorasi mencari yang akhirnya menyesatkan.. Kahkahkah.. Jumpa Sunway Pyramid, tapi macam pelik tak jumpa-jumpa lagi Sunway Giza Mall.. Hampir dua jam jugalah perjalanan kami. Birthday party Fahrin bermula jam 11.00 pagi. Dan kami sampai, sekitar jam 11.40pagi. Masa tu tengah events potong-potong kek you all..
Nisa & Yan with Fahrin Ahmad~

Lepas event potong-potong kek, sempatlah juga bergambar dengan Fahrin. (^o,^)*. As for me, he is a nice person, very humble and soooo loving towards his nieces and nephews (hahaha.. betul ke tidak maksud anak buah?).. Berpeluang mengenali Fahrin secara dekat, membuatkan saya kagum. Kagum sebab Fahrin tidak meninggi diri.. hahaha.. ayat cliche gile. Actually, tak tahulah dunia artis ni macam mana kan? Tapi, dari pandangan mata kasar, he's good. Nak tahu? Seindah Sakura pun tak sempat nak layan sangat. Dapatlah tengok one episod hari rabu tu.. hahaha.. Masa sangat pack. Jadi, tak berapa nak follow sangatlah kisah Fahrin Ahmad ni.. eheh..Honest tak? eheh...

Ok. Selesai je kitorang click-click gambar dengan Fahrin Ahmad, sorang dua keping, tunggu apa lagi? pergi makanlah.. Malaslah nak story insiden yang mencomotkan diri sendiri di situ.. Apajelah yang serba tak kena itu.. Aih... Ambil makanan. Menunya kalau tak salah saya, nasi kebuli, daging kurma, ayam black pepper and a lots more. 

Yeeehaaa... ikut tema tu.. sedondon tak? eheh..

Haaa.. dah selesai makan-makan, ada sesi karaoke. Fahrin Ahmad berduet dengan En.Adi, kawan beliau. Wohoooo.. dengar suara Fahrin Ahmad nyanyi live you all.. Hahaha... Amacam juri? pitching ok? hehehe... Pastu ada few games. And as for me and them, kitorang bertiga jadi pemerhati jarak jauh.. Hahaha... Fan tak berapa nak die(?) bukan gheti sangat attend artist-fans ghatering bagai ni. So, tengok je lah. Memerhati gelagat manusia dan artis. Sweet kan? Masing-masing punya character masing-masing. How they behave themselves, and how they show their "fan's spirit" to the idols.. 

Ate, dah ghupa macam nak kutip kualitatif data plak.. hahaha... For us, it just for fun and we want to relax our minds~.. So, we joint the fans gathering.

Haaa... signage activities

Haaa.. tengok gambar yang atas ni dengan gambar atas-atas ni, mesti pakat tanya "eh, fahrin ahmad tukor baju pula?". Simple answer:"Beliau kan lelaki? Sekejap je nak tukor kemeja ke t-shirt tu..".. Eheh.. kitorang tengah beratur nak ambil makanan, then fahrin muncul dah pun berjersi biru itu. Around 1.15pm, majlis dihentikan seketika bagi memberi laluan kepada fans untuk solat zohor dulu. After zohor prayer, majlis diteruskan. Apa lagi ek kitorang buat? main games? karaoke? spontan apa ntah. Hahaha.. inilah bila duduk hanya memerhati. Lupa dah tentatif tadi!..

Yay! Happy birthday Fahrin Ahmad. A small gift from us. Hope you like it! Smile and always be yourself

Haaa... event terakhir sudah pastilah event tandatangan sana sini sinun tu. Since saya suka membaca, jadi saya bawa buku jelah untuk Fahrin Ahmad sign. Ada yang bagi dompet, telepon dan tak ketinggalan juga yang bawa novel "Seindah Sakura". Nak minta Cikgu Airil sign!. Oh! lupa pula nak bagitahu, masa registration kitorang dibekalkan goodies bag garnier. Dalam goodies bag tu ada moisturizer, pencuci muka lelaki, poster fahrin ahmad dan juga kalendar beliau.

Most of them memang bawa poster dan kalendar tu bagi Fahrin Ahmad sign. But for me.... urmmm.. how can i keep his signature? Kalendar? Setahun je. Habis setahun, dah tak rujuk kalendar, tak tahulah letak ke mana nanti. Poster? Aih, brain diagram pun cukup susah nak tampal dalam bilik, inikan pula poster fahrin ahmad kan? But then, i come to a simple solution, buku!.. Eheh.. since saya suka baca buku. Saya minta fahrin ahmad sign dekat buku yang saya baru nak start baca tu. Buku saya simpan rapi. Jadi, secara tak langsung tandatangan beliau pun saya simpanlah juga.. Kihkihkih.. 2 in one! Siap.
TQ, <3 F.a

Haaa... itulah goodies yang dapat dalam goodies bag tu. Bukti yang saya dah jumpa beliau face to face. Bukan lagi di facebook semata. Hahaha.. Apa-apa pun saya akan sentiasa menyokong karier seni Fahrin Ahmad dan mendoakan Fahrin ahmad sukses dalam kerjayanya. Gembira selalu ye Fahrin!. and live well.

The family~ (crdt from F.A fanpage~)

Last but not least, i really enjoy the day.. Lepas ni nak jumpa artis mana pula? Ehehe.. 
Misi baru di kuala lumpur(?) kah???? hahaha... Live well too Sara~



1 comments:

GaRy™ said...

wah3.. ramai giler yang hadir... huhu~...