Episod 3 : QR Code

Saturday, March 30, 2013

Muahahaha...
Terbaik...
Entrie ketiga dalam satu malam...
Sebab banyak sangat aktiviti dalam satu hari..
Kalau tak habiskan bercerita, memang akan tergantung dan tak bersambung sampai bebila..
Ini pengakuan jujur..
Buktinya?
Entrie yang lepas-lepas..

Mana Episod 1 dengan Episod 2?
Kliklah Link tu.. hehehe...
Ha!
Tahu apa itu QR code?
Kalau dulu memang saya menganga..
Hampir-hampir tertinggal flight angkara kehilangan QR code lepas buat mobile check in..
Tapi lepas pergi MISF 2013, saya dah tahu apa itu QR code.
Ceit! Bangga diri pula..
(-___^)

Ha! Sebelum masuk hall tu, dekat bahagian luar ada ruang untuk scan dan menang.
Maksudnya?
Ada berpuluh QR Barcode untuk di"scan" oleh pengunjung dan kalau bernasib baik, dapatlah perkataan "CONGRATULATIONS...bla..bla..bla"
Memula, macam blur juga.. Macam mana nak scan QR code tu?
Doklah intai orang dok scan QR code tu...
Tengok Handphone, macam up to date jugalah handphone i tu..
Telefon pintar kan???
Kihkihkih...
Jenguk sana jenguk sini...
Ohhhh....
Cepat-cepat buka Playstore, cari QR Barcode..
Jumpa! Install lah.. tunggu apa lagi weh??

 

Tudiaa...
Gigihkan??
Nak buat lagi, tapi tak larat dah nak scan QR code tu.. Ngeee....

Tapi... serius!
Ada sesuatu yang saya tak puas hati..
Sangat..sangat!

Untuk 
"CONGRATULATIONS! You have just won yourself a mystery gift from the sponsors of MISF 2013"

Perghhh... baca macam bahagia je kan? Cepat-cepat pergi kaunter nak buat redemption.
Excited habaq kat hang bila dapat ayat "mystery gift" tu..
Ye lah.. dari sponsors pula tu kan??

Tapiiii...
Guess what??
Mystery gift itu adalah MAGGI KARI!
Perghhhh... sentap waktu dapat!
Apakah perkaitan Maggi + SPonsors + Shoe Festival???
Damn!
Berpeluh dok scan QR code tu, kau bagi Maggi je as a Mystery gift from the sponsors?
Agak-agaklah...
Tak ekslusif langsung!
At least bagilah pen ke, keychain ke, paper bag, towel or maybe anything yang relate dengan shoe dah kata festival kasut.
Tak ke rasa bengang??

Dalam 20 scan, 1 je yang congratulate. Dan hampir 60 scan jugalah nak dapatkan ketiga-tiga congratulate tu.. And end up dapat maggi? SPoil!

Ok.. dah..enough..
Chopp.. ada yang nak coupon yang saya dapat tu? saya nak let go! Muahaha.... More detail, PM me.. Free of charge! Don't worry.. 
 



1 comments:

Ann@zanyra said...

haritu rs mcm nk pergi tp xjadi sbb pk mesti byk high heel je kt situ..hihi

anyway, Maggi kari je???adehhhh...