Segmen : Ben Ashaari, Gambar dan Kisah disebaliknya (?)

Saturday, July 30, 2011



Klik banner kalau nak join segmen Enche Ben yang satu ni.. Tajuk bebas. So, suka hatilah nak mengarut apa pun kat tajuk tu. Dengan Syarat...mesti ada perkataan Ben Ashaari. 


Gambar terbaik yang saya pernah tangkap?
Err..macam banyak.. Haha..perasan. Tapi inilah yang terbaik setelah diberikan sentuhan pengeditan sedikit. Sedikit je. Tak banyak. Sekadar sedikit effect. Ya! effect.
Cerita di sebalik gambar ni?
Nampak macam old school tak? Ada gaya gambar zaman 80-an atau zaman pop yeh yeh yang discan dan di uploadkan di sini?
Nanti.
Jangan mudah terpedaya.
Ini gambar zaman 2011. Versi moden. Tapi macam mana berteknologi dan sofistikated sekalipun negara kita pada zaman ini, Vespa tetap menjadi kegilaan.
Bukti?
Gambar ini saya ambil sewaktu Horse Shows dekat UTM awal tahun ni. Pemilik vespa-vespa ini adalah anak muda yang rata-ratanya tengah dok cari ilmu lagi kat UTM ni. Umur tak lah tua mana pun. Bukan generasi P.Ramlee pun. 
Tapi minat dan passion diorang terhadap vespa, memang saya salute.

Orang sekarang tengah menggila nak cari superbike or motorbike yang ala-ala KL gangster tu kan? tapi diorang gembira dengan Vespa ini.. Jadi, saya pun gembira mengambil gambar vespa ini. Dan gambar di atas adalah melalui lensa kamera saya..

Ok..adios~

16 comments:

Azzah said...

singgah tengok gambar..saya pun join jugak

Amey (Operasi Hitam) said...

peh.. legend lah..

http://operasihitam.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html

DaYaH JeLitA said...

pehhh klasik gitu..huhu..jomla singgah blog saya juga :) : http://dayahjelita.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-aku-penyayang.html

MiSs ChUbBy ChEeK said...

nice pic..!!!
singgah dari segmen abang ben...
singgah sini plak..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-jom-letak-gambar.html

Cik Sara said...

@Azzah

nantikan~..hehehe..

maszull said...

slm mama dr segmen abg ben...:)
mama dah follow jom follow mama blik k...:)
http://maszull.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html

aimie amalina said...

huk3
sedih x dpt p..
=(

AzatLazat said...

wow!nice..
teringin nak ada satu motor macam ni..
klasik klasik
hehe

ieda said...

nice pic..nmpk klasik :D

http://heartlywritten.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-gambar-terbaik.html

aq noor said...

klasic gile...

http://aq-islam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html

Cik Sara said...

@Amey (Operasi Hitam)

Legenda~ hehehe...
Kembali ke zaman Pop yeh yeh~

Cik Sara said...

@DaYaH JeLitA

Thanks singgah..dah jejak balik pun.. nice~

Cik Sara said...

@AzatLazat

hehehe..klasik kan?
g r cari satu buat koleksi..hehehe

Cik Sara said...

@ieda
Thanks...
Saya singgah tengok gambar kamu jugak~

fida said...

wow.. gambar klasik!! byknye!!.. nak satu. :)

hihi..

singgah dri segmen abg ben> :D

PeRmAtA bIrU said...

ya.. vespa... memang terbaik..