KL Festival City Mall & Sakura Kristal

Tuesday, January 22, 2013

KL Festival City Mall dah berubah wajah. Ye lah.. nak sambut Chinese New Year pula kan.. Hari tu pergi, masih mood Krismas. Eh, macam dah lama tak pergi je KL Festival City ni.
Bukan jauh pun dari Hostel. Lepas office hour, redah jammed dekat depan Jalan Semarak tu, cross masuk hostel, exit dekat Sri Rampai masuk ke Setapak. And here it is. KL Festival City!

Niat hati pergi sini sebab nak cari takoyaki takotau! Hehehe.. Itu yang elok je berbaju kurung. Fresh dari lab! =D Lepas tu nak cari hong kong milk tea coolblog.. Dan ayam goreng uncle bob! Tapi end up... Takoyaki takotau + horlicks milk tea chatime + shinlin xxl crispy chicken + sakura kristal!


I'm in the middle. Tak lama lagi, Nisa pun nak kahwin juga.. sobs..sobs.. Lepas ni duduk dalam lab, saya dikelilingi dengan isteri orang! (-____-)"
Ok.. semoga aura itu sampai kepada saya juga.
Nak kahwin juga! Ahaks..
Eh, betulkan diri dulu cik Sara. Focus study.. Jangan ingat nak kahwin je! =P

Ahaks..
Berjalan punya berjalan, dok pening tak tahu nak makan apa. End up, berhenti depan Sakura Kristal. Ada kawan pernah cakap dengan saya western food dekat Sakura Kristal best. Tapi, saya tak nak makan western food. Sebab dalam hati dah aim nak beli ayam uncle bob (Kononya..)..
Hehehe.. tapi, end up we still masuk juga ke Restoran Sakura Kristal ni.


Makanan dekat Sakura Kristal ni memang best! Cukup rasa. Dan banyak! Fiu..fiu.. Sebu perut kitorang nak menghabiskan makanan depan mata. Kalau tahulah per servings dia banyak tu, memang kami kongsi je makan. =D

Er.. maybe next time..
Harga dia?
Affordable and worth it for that amount of food. 
Tapi, ada tax. Service charge + Govern tax..
Total about 16% charge! Fiu~

 

Jemput makan!! 
Ok.. Nak tido.. Oyasumi Nasai..

p/s: Tengah hari esok nak gerak balik Aloq Staq. Dah 22 hari tak jumpa mak dengan abah. Hehe.. alang-alang ada cuti maulid + thaipusam, mohler kita balik utagha.. Doakan saya selamat sampai ke kampung halaman ye! =D 




1 comments:

Ann@zanyra said...

baru 2mnggu lepas kami dtg festival city and makan kt sakura jugak..hihih
not badan la food die dan mmg byk