BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Tuesday, March 15, 2011


Nak join? Silalah terjah ke sini..

Assalamualaikum..madah mula bicara,
Kepada Ben Ashaari dan sahabat di dunia maya,
Nak berpantun berpuisi memang tak lepas cara,
Baiklah saya terus ke pokok persoalannya..

Semalam terlepas nak join segmen Ben Ashaari tentang cinta. Puas berfikir, tapi tak jumpa jawapan..itu yang terlepas untuk join. Tapi segmen kali ni tak payah pikir sangat sebab tentang diri sendiri.

Kalau ikut no. tengah-tengah dalam kad pengenalan, negeri kelahiran adalah PERAK. Tapi malu nak mengaku orang perak sebab tak tahu pun selok belok negeri perak tu. Yang tahu saya selamat dilahirkan di rumah di Kem Tentera Kamunting, Perak. Itulah sebab no ic ada 08.

Dah nama pun ayah tentera kan? Lepas selamat dilahirkan di Perak, saya dibawa merantau ke Bumi Kenyalang aka Sarawak. Lepas umur menjangkau 11 tahun pada penghujung 1999, ayah ambil keputusan untuk pulang terus ke kampung halaman iaitu di KEDAH.. Jadi telah duduk di KEDAH sejak tahun 1999 until NOW.. 

Jangan suruh saya cakap KEDAH atau LOGHAT UTARA sebab memang konfem fail! hahaha.. Sebab masuk je sekolah menengah, mula merantau balik. Walaupun tika itu masih di KEDAH, tapi sebab berkawan dengan rakan-rakan dari seluruh Malaysia, jadi tak praktik pula loghat UTARA.. Kalau balik rumah atau balik kampung, memang konfem SPEECHLESS.. Pekat giler loghat depa..Saya tak faham!! hahaha..

Ok, profession? Belum ada pekerjaan tetap sebab masih berstatus MAHASISWA SEPENUH MASA..Di UTM, SKudai Johor.. InsyaALLAH ada rezeki awal bulan 5 ni habislah.. Mana-mana yang ada kerja kosong, silalah bagitahu..Malas pula nak menanam anggur di rumah..

Blog favourite? Suka lepak dekat Blog Nurulism.com baca kisah Medina. Masuk Dapur Tanpa Sempadan bila perut mula berkeroncong dan blog rakan-rakan yang suka update.

Blog yang tak suka? Sape-sape punya blog yang sangat lambat untuk di loading, itulah yang saya tak suka masuk sebab malas nak menunggu.(^____^)

Impian terhadap blog? Err..tak tahu nak jawab soalan ini..Ok..@>-----^---------

17 comments:

miss husna said...

hidup blogger..hehe :)
kunjungan dr segmen abg ben

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...
teman dulu sek0lah kat parit, perak...
5 tahun teman kat sana...

:: Bila N'Lela Tasuki menjadi Miss Cornfius........... said...

salam perkenalan..
singgh dr segmen abg ben..
jom singgh sini..

http://norleladasuki.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

cik ayin said...

blogger pahang sini..datang dari belog abg ben :)

nadiemsharmz said...

salam..jln2 dari segmen incik BA n folo jugak...

jom jengok cni lak ;;;;

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Fyqa said...

hye org perak !
salam singgah dri segmen yg sma

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

:D

irzat adam said...

jgn malu2..teman ni org perak gak..selok belok negeri tetap fail..huhu...o_0 v

pRiNCe said...

hye..salam perkenalan ye...
prince blogger kuala lumpur...
newbiee lagi...
kalau sudi lawat la ke blog prince ye...:)

Lulu caldina said...

Wohoo..blogger dari Perak!!...Hi...ngee

kakyong said...

singgah dari Ipoh...

jemput singgah ke kakyong.com


n3 terkini kakyong.com
Penangan sup ayam kampung
Tutorial : Gobok sliding @ Tab menu accordion

NiSha said...

tteetttttt dari JB singgah di Perak

http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

Kei Seichi said...

salam perkenalan dari orang melaka...
datang dari belog abg ben...
jemput la singgah ye...=)

http://geekzster.blogspot.com/

aida4eva said...

geng la kita ni. org perak jugak! :)

sy follow la geng perak ni. ley g gathering dekat2 perak nanti-nanti kan. hehe. salam perkenalan :)

http://aida4eva.blogspot.com

Mirull Ibnu Azman said...

org perak! meh la singgah.. hehe

http://iammorecomplexthanyouthink.blogspot.com/

Faztee Danisha said...

hye org perak !geng kite
salam singgah dri segmen yg BEN ni..br nk jnguk