MOCK Interview at MRSM PDRM...

Friday, June 29, 2012


Assalamualaikum.... malam ini kita bersiaran dari maktabku memoriku.. eheh.. koya! Haa.. dari gambar pertama tu apa yang boleh kamu tafsirkan? Tak kisahlah.. tafsirlah apa jua pun sebab tafsiran sebenar gambar hanya saya dan dia yang tahu..weeeee... Wallaweh.. lepas juga rindu dendam kesumat nak melawat maktabku yang terindah ni.. Setelah hampir 6 tahun(?) meninggalkan zaman baju putih kain khaki? Yuuuuhuuu... MRSM PDRM!!! Here i come!!...

Haaa...24 june yang lepas, errr minggu lepaslah.. Saya pergi maktab sebab ada undangan a.k.a jemputan untuk jadi panel penemuduga untuk MOCK Interview Pelajar Tingkatan 5. Walla.. Kalau cikgu sekolah sendiri yang mengundang, mestilah tak tolak kan? Kalau 6 tahun dulu, kita dapat memacam dari maktab.. Jadi, inilah masanya kita pula nak memberi jasa bakti permai pada maktab sendiri. Ye tak? 


Haaa... program MOCK INTERVIEW ni bermula seawal jam 9 pagi. Dan saya diletakkan dalam kumpulan Panel D iaitu JURUTERA! Walla.. Diri sendiri pun terlupa nak apply jadi JURUTERA. eh, tapi borang BEM dah hantor ok! Eheh.. Memang dasatlah adik-adik i ni.. Tetiba saya jadi teringat dengan pengalaman sendiri beberapa tahun dulu. Masa MOCK Interview dulu, saya nak jadi Mechatronic Engineer! Wahahaha...sekarang jadi apa? Dekat U pun tak ambil MECHATRONIC!. Mock Interview ibarat temuduga tipu-tipu. Mereka perlu berimaginasi yang mereka telah pun menamatkan pelajaran peringkat universiti dan ingin memohon kerja yang diiklankan.. Yaaa...here we gooooo...
 

Macam-macam aksi dan ragam. Membuatkan hati ini merindui zaman dan waktu sekolah dolu-dolu. Haaa.... ramai jugalah ex-student yang datang on dat day. Ramai kan? And most of them memang dari BATCH SPM 2005 saya. Masing-masing dah berjaya. Ada kakak senior saya yang dah jadi Doktor Perubatan macam Kak Sabrina tu. Ada abang senior saya yang jadi Engineer dan business man macam Zul Mahadzir dan abang Tarmizi tu.. Ada kawan-kawan saya yang dah jadi Executive, Pilot dan kaunselor macam apool, acap Pau, Park Li dan Umai. Dan ada juga adik-adik junior saya yang baru je balik dari Obersea macam Farhana, mimi and the gang!..

Dan perkara yang paling best adalah, cikgu-cikgu still remember us! That's the memorable part. ever. Seronok dapat jumpa Cikgu Nafsiah, Cikgu Anuar, Cikgu Fauziah, Teacher Noreha dan ramai lagi cikgu-cikgu yang turut terlibat dalam MOCK Interview ni.. Tapi, sedih juga tak sempat nak buat lawatan tapak ke jabatan-jabatan untuk berjumpa dengan Cikgu Roslaini, Cikgu Hashimah, Cikgu Wan dan ramai lagiiii... Apa-apa pun, MRSM PDRM is the best!

Dan semakin banyak perubahan u olls.. Kalau dolu, ada majlis dalam Dewan Sri Lanang tu, pakat dok kipas dengan buku je sebab panas. Sekarang Dewan Sri Lanang dah bertutup..siap ada aircond lagi! Dah cantik. Dewan makan pun dah kemaih. Pejabat pentadbiran?? Perghhhh...mantap! Cantik.. Banyak perubahan yang dah berlaku dalam tempoh 6 tahun ini.. Apa-apa pun, saya tetap sayang dan rindukan MRSM PDRM dan isi-isinya..^^,
 
Haaa... lepas program, saya lepak dengan my BFF.. Ana Humairah. Classmate. Kadetmate. Homeroom mate. Dan segalanya.. weeee... Seronok dapat jumpa Umai! You look so matured dear! Jeles i! Eheh.. Sebelum balik Aloq Staq, sempatlah borak-borak panjang sambil menikmati angin pantai di tepi pantai tepi highway tu!! EHeh... Dear, panjang umor kita jumpa lagi ye~.. Adios everyone..







5 comments:

Hanih Borhan said...

Assalamualaikum!

Eh2, saya pun ex-MRSM! Wow, mesti bangga kan dapat b'bakti balik pada sekolah, jadi panel mock interview tuuu...

T'ingat pulak kenangan mock interview dulu2... resume, attires, bagai...haha

Cik Ct said...

waaa..bestnye umai, sara..jat pun ada....da lama x p pdrm...miss u olz guys...:)

amalina said...

selalu kan,,apa yang dia tnya ek???

cik umai said...

jgn jeles cik ct...hehehehe...

Azzarina Roslie said...

hye saya pun ex-MRSM PDRM..graduated last year ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...