Bila Rindu datang bertamu.

Sunday, August 7, 2011

Bila rindu datang bertamu..jari jemari mula menari di atas keyboard menzahirkan kata-kata.. yeeeehaaaaa...

Wee...selamat malam pagi semua. Dah tido ek? Ye lah esok jap lagi nak bangun sahur kan? Tengok tak cerekarama tadi? Sian kat Acik.. ye batuk kering.. berdarah-darah.. Sian juga kat zeton kena jual ngan ayah dia yang kaki judi tu.. Tapi, inilah realiti dunia sekarang ni kan? Huhuhu.. apalah nak jadi..


Wokey, malam ni saja nak nostalgic-nostalgic sikit.. Windu rindu kawan-kawan kan? So, nak post gambar-gambar masa g Singapore dulu. Tahun lepas kot. Sebelum g Korea. Ye.. awal tahun lepas. Tahun 2010. Kan dah kata, kalau dok JB ni cam tak lengkap plak kalau tak sampai Singapore yang hanya dua tiga langkah tu kan? So, haruslah kita pergi. Kalau adik kayu masih rindukan Korea, saya rasa nak g Singapore lagi..



Kenapa? Sebab, masa kitorang masuk Singapore year 2010 dulu, Universal Studio tu tak buka lagi. Tak launch pun lagi. So, bila balik dari Korea duit dah habis. Tak dapatlah nak sambung hajat g Singapore masuk Universal Studio tu. Sedey~..


Dekat Singapore, kitorang sempatlah g merlion tu.. Ala, icon ke trademark ek.. Apa-apa je lah yang melambangkan Singapore tu. Singa yang kuarkan ayaq kot mulut tu.. Pastu ada gak g tempat shopping-shopping barang. Chinatown ek? Dah tak ingat!. Yang paling best g Sentosa Island. Tapi sebab sume game mahal-mahal dan masa pun tak cukup, kitorang naik Luge and Skyride je. 12 dolar untuk satu trip kalau tak salah i lah kan..



Pastu bayar extra sikit untuk menonton what the name of it ek? The one yang ala-ala teater but it's not on the stage. Siap ada efek api, air dengan pencahayaan yang berwarna-warni gitu. Macam muzikal pun ada. Isy! apsal otak biol sangat malam ni. Tak boleh nak ingat nama pelik-pelik tu.. Tong..tong..tong.. Ketuk kepala sendiri bagi memori muncul naik atas..


Wuhuuu...seharian yang sangat menggumbirakan dan menyeronokan. Sangat-sangat. Tak tipu. Walaupun terpaksa mengikat perut sepanjang di sana dek nak jimat duit. Yelah, Singapore kan two times harga kat Mesia. So,bawa bekal je lah masuk Singapore tu. Sayang duit punya pasal. Tapi berbaloi-baloi. 


Ok..Perancangan seterusnya...
Nak jejakkan kaki ke Universal Studio sebelum habis tempoh RA di kampus.. Yeay! Doakan.. Hehehe.. ada ke patut? apalah nak jadi ni... aih...

1 comments:

aimie amalina said...

wwwuwuwuw
mane aciiii!
adik kayu nak g gak...weeeee