urghhhh!!X@#$%&

Sunday, March 13, 2011

Assalamualaikum..
Entrie sebelum masuk tidur. Ada orang tak suka dengan apa yang saya tulis dalam entrie sebelumnya. Tapi, saya tak pernah mention nama sesiapa pun. Even right now, i will not mention the name. For me, blogging and facebooking is not a twin. Apa yang saya tulis di blog, bukan untuk saya diskusikan di dalam facebook even not to sembang-sembang in the outside world. They read, and if their unsatiesfied arise, they suppose to communicate with me via comments or directly sms me if they have my phone number.

I can tolerate. But i do really HATE person that discuss what i write in the blog in the facebook. I'm trying not to discover anyone and not putting any blame to peoples. but yet, there still a person, yang tanpa sedar mendedahkan kepada umum bahawa dialah watak utama penulisan saya.. Perlukah semua itu?? Before this, my feeling is neutral. I'm never put blame to others sebab tak nak disalah ertikan. Its an etica for me. Eventhough saya tak puas hati dengan sesiapa pun, i would never write their name here or there. But now?? what really happen??i'm not going to delete the post neither the status. Just let what others think about me. But now i really say that i really HATE that person. Sorry. 

Saya tak bermaksud untuk memutuskan persaudaraan sesama islam, but i really hate the way he/she act.. really3x mean it. Why do people choose the complicated way instead of easiets way? I really want to recheck my post, my entrie, my status if i have stated the name/s of person that i talk about..

Selagi pemikiran saya masih waras, saya tak akan sesekali menulis nama insan-insan yang saya tak puas hati, yang saya tak suka even yang saya suka/sayang. i will not.Tapi i'll always mention the person that make me happy.. But for those yang makan cili, pastilah dia yang terasa pedasnya.. For those yang pernah buat kesilapan itu pastilah tersentap dengan penulisan saya.. and for those yang pernah mewujudkan memori itu buat saya, pastilah terasa indahnya.. 

"Takkan hanya satu kesilapan, kita lupa pada kebaikannya..." Saya berdoa pada ALLAH agar mampu berpegang pada kalimah tak seberapa ini agar saya tak kehilangan rakan dan taulan..
(T_________________T)

5 comments:

Kasawari said...

aduhai.. serius jer entri ni.. masing2 ada prinsip sendiri kan.. semoga segalanya dipermudahkan..

Sunah Mohammad said...

sayang....okie, okie saja ye...tenangkan diri...Allah dekat...:)

sizuka[Izzati] said...

be strong,girl.bykkan bersabar okay :)

JUNKO-EL-HIDA said...

sabar..sabar boss!..hihihi..Biasalah manusia..sentiasa memandang yang buruk dulu..Senantias amemikirkan yang buruk-buruk dahulu..kadangkala mereka mereka ini salah mentafsir apa yang kita cuba untuk sampaikan..jadi jangan kecewa ok?

Cik Sara said...

@Kasawari
hehe..tak lah serius pun.. Tetiba plak boleh speaking english..mcm lost vocabulary bm je semalam..hahaha

@Sunah
hehe...bersabar dan sedang bertabah..=) Saya yakin Allah ada disisi..

@Sizuka
Thanks..

@JUnko
Baiklah..saya takkan kecewa..cuma terkilan..hehehe..tak sama kan??